Перший після Бога на Землі

Перший після Бога на Землі

Провідний американський тижневик «Тайм» наприкінці кожного року називає «Людину року» та подає список зі ста осіб, які впродовж року, що минає, найбільше змінили світ. В останньому номері часопису від 19 грудня «Людиною року» названо Барака Обаму. У першій двадцятці серед політиків, діячів культури та інших шанованих людей, є прізвище лише одного вченого. Укладачі «бест–реєстру» розмістили на 18–й позиції 62–річного американського біолога та бізнесмена–організатора науки Крейга Вентера.

Сиджу я якось із Мадонною...

Сиджу я якось із Мадонною...

Британська приватна телемережа супутникового телебачення Sky TV зробила суттєвий крок до впровадження тривимірного телебачення, повідомила Бі–Бі–Сі. Техніки провели успішні тестування передачі тривимірних телепрограм на домашній телевізор із використанням приставки високої чіткості. Впродовж останніх місяців телемережа записала на 3D–TV (тобто тривимірні) камери велику кількість подій. Щоправда, для перегляду таких новинок потрібні спеціальні телевізори, яких ще немає в британських магазинах побутової електроніки, та спеціальні тривимірні поляризуючі окуляри.
Цього року інженери британського громадського телебачення Бі–Бі–Сі влаштували в одному з театрів Лондона покази для публіки — у тривимірному зображенні транслювали Кубок «Шести націй», дуже популярний у цій країні турнір з регбі.

Всі статті рубрики