НОВИНИ ПЛЮС

30.12.2008

Фальсифікація голосування за держбюджет–2009

Депутат із фракції БЮТ Ігор Рибаков заявив про фальсифікацію Блоком Тимошенко голосування за закон про держбюджет–2009. Нагадаємо, минулої п’ятниці за кошторис країни проголосували 226 депутатських карток, тож голос Рибакова виявився вирішальним.

«Я перебуваю на стаціонарному лікуванні в Трускавці із запаленням легень, тому не брав участі у сесійному засіданні парламенту, — свідчить у своїй заяві пан Рибаков, якогов віддавна пов’язують із Віктором Балогою. — Замість мене «проголосував» дублікат моєї картки. До такого безпрецедентного обману вдалася фракція БЮТ». Рибаков заявляє, що заступник голови фракції БЮТ Андрій Кожем’якін підготував клопотання до керівника апарату парламенту Валентина Зайчука про виготовлення дублікату картки для голосування, а Зайчук підробив підпис Рибакова й поставив відповідну резолюцію, аби виготовили ще одну картку. «Дії Кожем’якіна та Зайчука є посадовим злочином, за який Кримінальним кодексом передбачено серйозне покарання», — заявляє Рибаков.

Україно–російські контакти

Учора Віктор Ющенко, а в суботу Юлія Тимошенко мали телефонні переговори з прем’єр–міністром Росії Володимиром Путіним. Крім новорічних привітань, говорили, зокрема, про дво­стороннє співробітництво в енергетичній сфері.

* * *

На адресу Віктора Ющенка надійшли новорічні телеграми від російського керівництва. Президент Росії Дмитро Медведєв у своєму посланні зауважив: «Сподіваюся, що 2009 рік стане роком зміцнення довіри і взаєморозуміння між Росією і Україною, розвитку дво­сторонніх відносин у партнерському, конструктивному ключі — на благо наших народів, в інтересах зміцнення регіональної безпеки». Телеграму схожого змісту зі згадкою про «братський народ України» відправив і Володимир Путін.

Різдвяна відпустка Президента

Сьогодні Президент Віктор Ющенко планує відбути на Івано–Франківщину, в резиденцію «Гута». На Прикарпатті разом із родиною він проведе новорічні й різдвяні свята.

Ющенко не хоче звільняти Стельмаха

Віктор Ющенко не збирається звільняти з посади Володимира Стельмаха. Про це на брифінгу заявив заступник голови секретаріату Президента Олександр Шлапак. «Президент співпрацює зі Стельмахом як із головою Національного банку і вважає, що така співпраця на сьогоднішній день є об’єктивно необхідною, тому Президент сьогодні не збирається реагувати на постанову, прийняту Верховною Радою», — повідомив Шлапак. За його словами, якщо Ющенко побачить необхідність зівльнення Стельмаха, то зробить це сам, без тиску Верховної Ради.

Рік іде — ще сто мільярдів боргу несе

У 2009 році державний борг України збільшиться більш ніж на 103 млрд.грн., тобто більш ніж удвічі (на 110–115%) порівняно з існуючим. Про це на брифінгу повідомив заступник голови секретаріату Президента Олександр Шлапак.