ХРОНІКА

30.12.2008

Волейбол

Кубок України. Чоловіки. «Фінал чотирьох» (Харків). Півфінали. «Локомотив» (Х) — «Локомотив» (К) — 3:0, «Імпексагроспорт» — «Кримсода» — 3:0.

Фінал. «Локомотив» (Х) — «Імпексагроспорт» — 3:1. За третє місце. «Локомотив» (К) — «Кримсода» — 3:2.

Баскетбол

НБА. «Х’юстон» — «Юта» — 120:115 2ОТ (Фесенко «Ю» — 34 хв. (!), 12 очок + 11 підбирань).

Шахи

Українець Павло Ельянов, набравши в 13 турах турніру серії Гран–прі в Елісті (Росія) 5,5 очка, розділив 11—12–те місця з росіянином Алексєєвим. В останніх партіях харків’янин виграв у росіянина Інаркієва, програв азербайджанцю Мамедьярову, зіграв унічию з росіянином Яковенком й угорцем Леко. Переможцями стали Яковенко, азербайджанець Раджабов і росіянин Грищук, які здобули по вісім балів.

Велоспорт

Український гонщик Володимир Білека вирішив піти зі спорту. Таке рішення пов’язане з тим, що Міжнародний союз велоспорту в жовтні дискваліфікував 29–річного спортсмена на два роки, виявивши у квітні в його аналізах заборонений препарат еритропоетин.

Визнання

Експертна комісія Національного олімпійського комітету визнала найкращим спортсменом грудня переможця фіналу Кубка світу зі спортивної гімнастики Олександра Воробйова. Його наставника Олександра Горіна назвали найкращим тренером місяця.

Одночасно НОК підбив і підсумки року. Найкращими атлетами оголошено олімпійських чемпіонів Пекіна–2008 — шаблістку Ольгу Харлан і боксера Василя Ломаченка. Найкращими тренерами визнано їхніх наставників Артема Скорохода та Анатолія Ломаченка.