Чорну ікру — ложкою

25.12.2008

Міланським «бомжам» і малозабезпеченим дуже пощастило. Насамперед тому, що у їхньому місті — чесна поліція. Завдяки цьому факту бідняки матимуть унікальну нагоду скуштувати делікатес, який навіть серед заможних людей можуть дозволити собі далеко не всі. На свята бідноту Мілана пригощатимуть... чорною ікрою.

Рішення роздати 40 кг (!) білужачої ікри, вилученої минулого місяця у двох контрабандистів, ухвалили поліцейські. Як повідомляє агенція «Рейтер», вартість делікатесної партії оцінюють приблизно у 400 тисяч євро. Злочинці привезли ікру з Польщі і збиралися продати її кільком міланським магазинам.

Шахраїв заарештували, незаконний товар вилучили, і замислилися над тим, що з ним робити. Адже чорна ікра — продукт ніжний, рано чи пізно й зіпсуватися може. Тут комусь і сяйнула в голову чудова ідея — ні, не потайки «роздерибанити» і непогано підзаробити, або, зрештою, просто від пуза наїстися делікатесом, а передати ікру благодійним організаціям, які влаштовують різдвяні вечері для бідноти. Так і вийшло, що на Різдво традиційні пасту та суп із чечевиці бідні міланці закушуватимуть одним із найдорожчих у світі продуктів.