Цінні шмарклі

25.12.2008
Цінні шмарклі

Скарлетт Йоханссон.

Навіть у часи всюдисущої кризи звичайний носовичок, більше того — використаний, може коштувати великих грошей. За умови, що скористався ним не абихто, а одна з найкрасивіших зірок сучасності. Скарлетт Йоханссон належить саме до таких, тож, мабуть, не варто дивуватися, що за паперову хустинку, в яку вона висякала свого носика, прихильникам не шкода й 5 300 доларів. Саме за таку суму носовичок був проданий на інтернет–аукціоні eBay.

Як повідомляє Бі–Бі–Сі, почалося все з того, що під час ефіру телешоу Tonight («Сьогодні увечері»), де Йоханссон розповідала про новий фільм The Spirit за своєю участю, кінозірка зашморгала носом. Ведучий запропонував їй хустинку. Вдячна Скарлетт двічі в неї висякалась і, щоб розрядити ситуацію, пожартувала: мовляв, оскільки нежитем її заразив партнер по зйомках Самуель Джексон, то хвороба має особливу цінність. І шмарклі, відповідно, теж. Це наштовхнуло актрису на ідею: Скарлетт оголосила, що виставить хустинку зі слідами своєї помади й виділень із носа на аукціон. Для неї це вже не вперше — скажімо, навесні цього року зірка за 20 тисяч доларів продала на eBay 20–хвиленне побачення з собою.

Пообіцяла — і зробила. У перший же день ціна лота злетіла до двох із гаком тисяч доларів, і зрештою переможець торгів придбав цінність за 5,3 тисячі. Усі виручені кошти Йоханссон передасть у благодійний фонд USA Harvest.