НОВИНИ ПЛЮС

23.12.2008

Уряд вносить у ВР «екстремальний» бюджет

Сьогодні Кабінет Міністрів планує внести на розгляд Верховної Ради проект держбюджету на 2009 рік, який мав бути затверджений на вчорашньому засіданні уряду. Про це повідомив віце–прем’єр Олександр Турчинов, закликавши парламент розглянути цей документ у вівторок у першому читанні, а у четвер — ухвалити в цілому. За словами Турчинова, цей проект бюджету є «екстремальним варіантом», оскільки на ухвалення залишається дуже мало часу. У проекті закладені такі макропоказники: прогноз інфляції — 9,5%, ВВП — 0,4%, курс долара 7—7,5 грн.

Голова ВР Володимир Литвин також закликав депутатів ухвалити проект бюджету–2009 на поточному тижні, бо як ні, то «не залишиться нічого іншого, як працювати і 31 грудня». Однак спочатку Верховній Раді необхідно ухвалити зміни до законодавства, які стосуються бюджету.

«Регіони» замислилися про імпічмент

Фракція Партії регіонів пропонує цього тижня розглянути в парламенті законопроект про тимчасові слідчі і спеціальні комісії Верховної Ради, що визначає процедуру імпічменту Президента. Про це заявив заступник керівника фракції Олександр Єфремов, коментуючи слова Віктора Януковича, який в ефірі телеканалу «Інтер» висловився за одночасне проведення дострокових президентських і парламентських виборів.

Долар не повинен перевищити 8 грн.

Президент виступає за прийняття Національним банком заходів щодо зміцнення курсу гривні на рівні менш як 8 грн./дол. до кінця нинішнього року. Про це на брифінгу повідомив перший заступник голови секретаріату Президента Олександр Шлапак. «Жодних економічних підстав для того курсу, який ми маємо, на сьогодні немає», — переказав позицію Віктора Ющенка Шлапак.

НСНУ не заплатив за НАТО?

Партія «Народний союз «Наша Україна» не розрахувалася з рекламною агенцією «Довіра Аутдор» за рекламну кампанію «В’ячеслав Кириленко на підтримку НАТО», в рамках якої було розміщено 933 білбордів по всій Україні. Про це йдеться в претензійному листі гендиректора ТОВ «Довіра Аутдор» Олександра Ситника до замовника — НСНУ, повідомляє УНІАН. За рекламну кампанію у жовтні «Наша Україна» заборгувала «Довірі» майже 2,3 млн. грн., з яких 1,15 млн. грн. становить борг виконавця перед підрядниками.