Землю — селянам, а не латифундстам!

23.12.2008

Шановний Вікторе Андрійовичу!

Ми, що нижче підписалися, прочитали статті в газеті «Україна молода» «Чия земля? Губського!!!» № 227 від 02.12.2008, «Богдана не чіпайте!» та «Куплю пайку у покійника» № 239 від 18 грудня 2008 року, в яких викривається «земельна мафія», очолювана народними депутатами від БЮТ Б. Губським та І. Савченком.

Низько вклоняємось і просимо Вас довести цю справу до кінця.

Ми неодноразово в усній та письмовій формі зверталися до керівників обласних і районних осередків БЮТ, у тому числі й до депутата шостого скликання У. Мостіпан, яка до цього була головою Київського обласного штабу БЮТ і формувала списки депутатів по обласних і районних радах, і включила до тих списків Піддубняка С. В. (Броварська районна рада, від БЮТ, помічник народного депутата України від БЮТ І. Савченка).

Піддубняком С. В. разом з І. Савченком через рішення Бориспільського міськрайонного суду за фальшивими розписками та заявами селяни сіл Княжичі та Зазим’я були позбавлені права володіння земельними ділянками. Так само через рішення судів були забрані землі КСП «Требухівське», в результаті чого жителі с. Требухи також були позбавлені землі.

Шановний Вікторе Андрійовичу, ми підтримуємо Вашу позицію про скасування недоторканності суддів та народних депутатів України, бо ці люди зловживають наданими їм повноваженнями і тільки смуту роблять на Україні. Відбираючи землю в селян своїми рішеннями, вони підривають Ваш, пане Президенте, авторитет, а також довіру народу до правосуддя в Україні.

У Верховній Раді України ніхто не переймається порушеною проблемою — всі думають тільки про себе. У зв’язку з цим ми просимо Вас, щоб Генеральна прокуратура України та голова Верховного Суду України відповіли нам на наступні питання:

1. Чому після виступу голови Верховного Суду України В. Онопенка (який визнав, що Бориспільський міськрайонний та Макарівський районний суди Київської області приймають дуже спірні рішення із земельних питань, і навіть запропонував Вищій раді юстиції України звільнити цих горе–суддів у повному складі) В. Онопенко не подав до Генеральної прокуратури України подання про зняття недоторканності з цих суддів для подальшого притягнення їх до відповідальності перед законом?

2. Чому Верховний Суд України не проаналізував правомірність суддівських рішень із земельних питань, коли майже по всіх областях України твориться таке ж безчинство із землею селян, як і в селах, жителями яких ми є?

Зі свого боку, на ці запитання ми можемо відповісти так: за цими рішеннями стоять народні депутати, прокурори обласних і районних прокуратур, працівники МВС та СБУ. Всім їм байдуже, в якому скрутному становищі перебувають селяни. Всі вони забули, що їхні предки колись так само боролися за землю, страждали і вмирали за хліб, що на ній росте.

За свою землю ми також будемо боротися до кінця!

Охріменко Т. А, Прудкий О. М, Нагула Н. В., Грінченко О. Г., Джус В. А.
— усього близько п’ятисот підписів.

 

А ТИМ ЧАСОМ...

З відкритим листом до Президента України звернулися ще й жителі Бориспільського району Київської області, який вони прийняли на мітингу 19 грудня 2008 року біля прокуратури Борисполя

Київська обласна Громадська організація «Захист земель Київщини», жителі с. Дударків, Щасливе, Гора, В. Олександрівка та багатьох інших сіл Бориспільського району також просять главу держави покласти край беззаконню, яке чиниться в їхньому районі з приводу права селян на землю.

«У цих оборудках були задіяні колишній голова КСП «Бориспільське» Вовченко В. П., його опричники Приходько О. М. та Крась В. В., арбітражний керуючий КСП «Бориспільське» та ВАТ «Бортничі» Єлетін О. В., помічник одного з народних депутатів В. Грона, колишній начальник Бориспільського відділу земельних ресурсів Поліщук О. П., а також Байчас В. М. (помічник народного депутата України від БЮТ Міщенка С. Г.), Мазур А. М. (помічник народного депутата України від БЮТ Савченка І. В.), Марисенко В. М. (депутат Київської обласної ради, очолює осередок Аграрної партії України), Левтун І. В. (депутат Бориспільської районної ради), а також сільський голова Дударівської сільської ради Гуральник М. Г. — ідеться у листі. — Вказані вище люди разом із деякими народними депутатами та їхніми помічниками зібрали навколо себе начальників і керівник осіб районних відділів МВС, прокуратури, СБУ, райдержадміністрації, суду, які й допомагали їм відбирати в селян землю та майно».

Селяни зазначають, що особливо в цьому питанні відзначилися колишній прокурор Бориспільського району Кузовкін О. В., суддя Бориспільського міськрайонного суду Корнієць та його послідовники — суддя Мельник О. О., який встановив, що землі КСП «Бориспільське» (9000 га) належать АТВТ «Укрфінком», при цьому він виніс ще кілька рішень на користь рейдерів–злочинців. 16.12.2008 року закрив кримінальну справу по колишньому голові КСП «Бориспільське» Вовченку В. П., суддя Мартинов С. О., який ухвалив не одне незаконне рішення на користь рейдерів–злочинців, зокрема одне з останніх по майну КСП «Бориспільське», відібравши в пайовиків те, що їм належить, судді Господарського суду Київської області Міщенко та Нарижний, судді Апеляційного суду Київської області Дьоміна О. О., Волохова Л. А., Гуль В. В., у яких, мабуть, дуже гарно «засівали» рейдери–злочинці.

«Шановний Вікторе Андрійовичу, на власному досвіді боротьби за свої права ми переконалися, що викрити злочинні дії вказаних нами посадових осіб не важко навіть селянам, а притягнути їх до відповідальності поки що не може ніхто. Тому остання наша надія — бути почутими Вами та всією Україною. Ніхто, крім Вас, не зможе припинити це беззаконня, яке чиниться під покровом недоторканності суддів та народних депутатів України!» — пишуть люди.

Звернення підписали:

Сидоренко П. Ф., Трикоз О. Ф., Петровська М. О., Захарченко П. О., Савченко М. П. — усього двісті підписів.

  • «Термінатор» згадав усе

    Через тиждень після свого призначення на посаду Генерального прокурора Юрій Луценко відвідав камеру №158 у Лук’янівському СІЗО (площею у дев’ять метрів квадратних), в якій він «відсидів» майже півтора року в часи режиму Януковича. >>

  • Кримінальний талант

    Чотири роки тому 18-річний Артур Самарін виїхав з України до Америки за програмою «Робота та подорож». У рідний Херсон хлопець повертатися не планував, тому склав свій хитромудрий план втілення в життя своєї «американської мрії». >>

  • Шанс для невинних

    Законопроект «Про внесення змін до Кримінально-процесуального кодексу України щодо забезпечення засудженим за особливо тяжкі злочини права на правосудний вирок» уже давно готовий до другого читання у сесійній залі Верховної Ради України. Але вже кілька місяців у народних обранців руки не доходять до того, щоб поставити його на вирішальне голосування. Незважаючи на те, що Європейський суд з прав людини послідовно виносить рішення не на користь держави Україна, за які, до того ж, розплачуються не судді, а ми, платники податків. >>

  • «Хорте», тримайся!

    Суддя Ірина Курбатова більше двох годин читала текст вироку активісту Юрію Павленку (на прізвисько «Хорт»). У результаті, за «організацію та участь у масових заворушеннях під Вінницькою ОДА 6 грудня 2014 року» майданівець Павленко отримав чотири роки й шість місяців позбавлення волі. Він також має компенсувати судові витрати — 10 тис. грн. >>