Завчасне попередження

23.12.2008
Завчасне попередження

Самовіддана боротьба не допомогла українцям здолати білорусів. (Фото з сайту ФХУ.)

Позитивні емоції, які, було, охопили вітчизняних шанувальників хокею після двох перемог збірної України над командою Данії в київському Палаці спорту, дуже швидко розвіялися минулої суботи. У фіналі «Кубка Полісся» в Гомелі українці були нещадно биті білорусами.

Можна, звісно, поскаржитися на втому, адже розклад матчів київських «соколів», які складають основу збірної, справді дуже жорстокий. За шість днів більшість наших хокеїстів провели по п’ять матчів! Навіть при цьому українська команда тривалий час пручалася у протистоянні з суперником із вищого дивізіону. На початку другого періоду Олег Тимченко навіть зрівняв рахунок — 2:2. Але далі гості «зупинилися», судді ж особливих симпатій до них не відчували, до того ж не пішла гра в основного голкіпера Костянтина Симчука. Після п’ятої пропущеної шайби його замінив Вадим Селіверстов.

Поразка від сусідів укотре має вказати українським фахівцям на необхідність надавати лідерам перепочинок упродовж тривалого й виснажливого сезону. Адже не секрет, що головним завданням для ФХУ є повернення збірної до елітного дивізіону. А для цього треба організувати підготовку до квітневого світового форуму таким чином, щоб гравці підійшли до нього якщо не в найкращій формі, то хоча б не на спаді кондицій. Що трапляється в іншому разі — продемонструвала весняна світова першість в Японії, коли «синьо–жовті» виглядали виснаженими й у вирішальному двобої не встигали за швидкими угорцями.

Поки що не видно, щоб із тієї невдачі були зроблені належні висновки. «Сокіл» продовжує виступати в російській вишці найсильнішим складом, здобуваючи перемогу за перемогою. Так, можна порадіти за хокеїстів, що вони заробляють додаткові преміальні. Але очевидно, що ця палиця — на два кінці. Лідери знову підійдуть до чемпіонату світу виснажені великою кількістю двобоїв, а дублери — без належної ігрової практики.

 

ТАБЛО

«Кубок Полісся». Група А (Гомель). Франція — Латвія — 4:1.

Підсумкове становище: Білорусь — 6, Франція — 3, Латвія — 0.

За третє місце (Київ). Данія — Франція — 4:0.

Фінал (Гомель). Білорусь — Україна — 7:2 (2:1, 3:1, 2:0; Яковенко, 10; О. Тимченко, 23).

Товариський матч (Гомель). Збірна Полісся — Латвія — 3:4 ОТ.

* * *

Чемпіонат світу серед молодіжних збірних (U–20). Перший дивізіон. Група В (Данія). 4–й тур. Італія — Австрія — 2:1 Б, Данія — Норвегія — 4:2, Україна — Угорщина — 5:2 (1:0, 1:2, 3:0; Задоєнко, 6; Квітченко, 39 (більш.); Долинін, 46; Буценко, 48, 50). 5–й тур. Австрія — Данія —8:3, Норвегія — Угорщина — 4:3 Б, Україна — Італія — 1:2 (0:0, 1:1, 0:1; Слюсар, 21).

Підсумкове становище: Австрія — 13, Данія — 12, Норвегія, Італія — 8, Україна — 3, Угорщина — 1.

Австрійці вийшли до вищого дивізіону, а угорці вилетіли до другого. Єдина перемога на турнірі в Ольборзі саме над збірною Угорщини дозволила українським юнакам — підопічним Сергія Лубніна — зберегти прописку в першій лізі, хоча ФХУ ставила завдання потрапити до трійки призерів.

* * *

Чемпіонат України. Західний дивізіон. «Експрес» — «Ватра» — 8:7 ОТ, 3:5.

Турнірне становище: «Експрес» — 17 (8), «Ватра» — 13 (7), «Патріот» — 0 (8).

* * *

НХЛ. «Піттсбург» — «Торонто» — 3:7 (Федотенко «П» — 14 хв., «+1», 5 хв. штр.; Понікаровський «Т» — 13.25, 1+1, 2 кидки, «+2», 2 хв. штр.).

У зустрічі клубів двох українських форвардів Олексій Понікаровський закинув 10–ту шайбу в сезоні й зробив 13–ту гольову передачу.