«Чемпіони права на особисту свободу»

20.12.2008
«Чемпіони права на особисту свободу»

Ольга Родіонова.

Німецьке видавництво «Ташен» нещодавно видало ексклюзивний альбом французького фотографа Беттіни Реймс «Книга Ольги». На 154 сторінках розкішного видання кількасот фотографій російської моделі, акторки та світської левиці Ольги Родіонової. Передмову англійською, німецькою та французькою мовами написала акторка й письменниця, співласниця французького видавництва «Арт–Прес» Катрін Мілле. Книга видрукувана обмеженим накладом у 1000 примірників і продається в Європі по 350 євро.

У виданні не було б нічого особливого, якби не дві обставини: модель Ольга — дружина російського олігарха–банкіра Сергія Родіонова, а в книзі містяться фото, частина з яких є відвертою порнографією. З огляду на останнє, альбом не будуть продавати в Росії.

Сергій та Ольга Родіонови мають 13–річну доньку, що не заважає матері та дружині робити кар’єру в царині еротичної фотографії. Ольга вже знімалася для журналів «Плейбой» та FHM, з нею працювали провідні світові фотографи.

Але парі видалося цього замало, тому вони запросили до співпраці знамениту французьку фотомайстриню Беттіну Реймс. Перша відверто порнографічна фотосесія відбулася в заміському будинку Беттіни. Друга зйомка — в садомазохістських декораціях за участю інших чоловіків і жінок, третя — в інтер’єрах доби Марії–Антуанетти. Сергій Родіонов був настільки задоволений результатом, що запропонував видати фотоальбом.

Родіонов каже, що він у захваті від голизни дружини і хоче поділитися цим почуттям зі світом та зберегти на старість гідний спогад про кращі часи. Багато хто ставиться з огидою до такого вчинку, але, як не дивно, частина французької критики, як і Родіонов, вважає це видання мистецьким витвором. Відтак подружжя Родіонових у Франції назвали «чемпіонами права на особисту свободу».

Стосовно «чемпіонки», то Ользі — 34 роки, вона народилася в Москві, закінчила Інститут економіки, менеджменту і права за фахом «банківська справа». У бухгалтери не пішла, а відкрила модний бутік «Шарм» і в 2001 році — перший у Росії бутік «Вів’єн Вествуд». Лауреатка французької премії The Best у номінації «Найкрасивіші люди року». З 2001 року знімається в кіно, часто — в еротиці. Є ведучою телевізійного ток–шоу.