Просто й без смаку

20.12.2008
Просто й без смаку

Ворота збірної Данії атакує Олександр Матерухін. (з сайту ФХУ.)

І повторний матч між збірними України й Данії в київському Палаці спорту не порадував любителів хокею яскравим видовищем. Приблизно рівні за класом суперники відклали якісні комбінаційні дії на потім. Можливо, їм заважав лід поганої якості, але, радше, бракувало як командної зіграності, так й індивідуальної майстерності.

Для виходу до фіналу «Кубка Полісся» данцям після поразки 1:3 в середу наступного дня потрібно було обігрувати господарів із різницею у дві шайби. Утім скромні потуги підопічних шведа Пера Бекмана звів нанівець голкіпер Костянтин Симчук, який, на відміну від клубу, отримав у лавах збірної непогану практику й у підсумку залишив свої ворота недоторканими.

Доля другої дуелі зі скандинавами вирішилася на самому її початку. Валентин Олецький із «Гомеля» вдало підставив ключку під несильний кидок від синьої лінії Андрія Срюбка. Рахунок 1:0 зберігся до кінця матчу. Так, двічі здолавши збірну елітного дивізіону, українці вийшли до фіналу турніру. Нові помічники Олександра Сеуканда по збірній — Дмитро Христич, Олександр Савицький, Василь Бобровников — стартували з позитивних емоцій.

Сьогодні в Гомелі «синьо–жовті» посперечаються за головний приз з іще одним представником вищої ліги — Білоруссю. У Києві тим часом данці зіграють матч за «бронзу» із другою командою групи А точніше — з переможцем зустрічі Франція — Латвія, що відбулася в Гомелі вчора ввечері.

ТАБЛО

«Кубок Полісся».

Група А (Гомель). Білорусь — Латвія — 2:1 (0:0, 2:1, 0:0).

Група Б (Київ). Україна — Данія — 1:0 (1:0, 0:0, 0:0; Олецький (Срюбко, Цируль), 3).

* * *

Чемпіонат світу серед молодіжних збірних (U–20). Перший дивізіон. Група В (Данія). 3–й тур. Австрія — Норвегія — 7:0, Італія — Угорщина — 8:2, Данія — Україна — 2:0 (0:0, 1:0, 1:0).

Турнірне становище: Австрія, Данія — 9, Норвегія — 6, Італія — 3, Україна, Угорщина — 0.

* * *

НХЛ. «Бостон» — «То­ронто» — 8:5 (Понікаровський «Т» — 14 хв., 1+1, 4 кидки, «+1»), «Атланта» — «Піттсбург» — 3:6 (Федотенко «П» — 13 хв., 0+1, «+1», 2 хв. штр.).