Половина приїхала

19.12.2008
Половина приїхала

Гравці «Копенгагена» святкують вихід до наступного раунду Кубка УЄФА. (Рейтер.)

Італійський «Мілан» не посів чільне місце у групі Е, хоча підопічні Карло Анчелотті мали для цього всі шанси. Для омріяної першості, що дає змогу зустрітися в наступному раунді турніру з третьою командою іншої групи, «россо–нері» мали перемагати на «Сан–Сіро» німецький «Вольфсбург». Після першого тайму «міланісти» вели перед, але друга половина зустрічі з колективом Фелікса Магата принесла італійцям розчарування. Подивував наставник господарів — після успішних 45 хвилин він вирішив випустити на поле ще одного форварда — молодого бразильця Пато. Той хоч і відзначився голом, але голкіпера «Мілана» гості «пробивали» аж двічі. Без заміни відіграв український нападник господарів Андрій Шевченко й звично для себе пішов із поля без забитих м’ячів.

Нічийний результат залишив на першому місці німецьких «вовків», італійців же зробив потенційними суперниками наших «Шахтаря» та «Динамо» в 1/16 фіналу.

У компанії F трійка щасливчиків визначилась ще в попередньому турі. Під питанням залишалося лише їхнє підсумкове розташування. Амстердамський «Аякс» звів нанівець ціну гостьової перемоги над «Гамбургом» у попередньому турі нічиєю в домашній зустрічі зі «Славією». Голландці взагалі могли поступитися аутсайдеру групи, але їх урятував естонський арбітр, «намалювавши» на останніх хвилинах пенальті у ворота пражан.

Із результатів групи G можна відзначити прохо­дження до наступного етапу «Копенгагена». Данці в гостях мінімально здолали «Брюгге», обійшовши бельгійців у турнірній таблиці. Дивно, але перемога на стадіоні «Ян Брейдель» для команди зі столиці Данії стала першою на груповому етапі.

Не менш цікавим є успіх познанського «Леха». Турнірний шлях поляків один до одного повторює історію «Ко­пен­гагена». Практично ті самі статистичні результати, пророкування аутсайдерства та несподівані здобутки на фініші. В останньому турі підопічні тренера Франтішека Жмуди мінімально обіграли «Фейєноорд» на його арені «Де Куйп» (голландські ж клуби взагалі невдало зіграли в середу). «Цей успіх важ­ливий не тільки для «Леха», а й для усієї Польщі», — сказав по грі сербський оборонець гостей Іван Джурджевич, котрий і забив єдиний м’яч у протистоянні.

А от французький «Нансі», що перед заключним туром йшов на другій позиції в групі, може тепер зосередитись на внутрішньому чемпіонаті, бо програв у Іспанії «Депору».

Учора останній тур провели команди решти чотирьох груп.

ТАБЛО

Кубок УЄФА. Груповий етап. 5–й тур (матчі середи)

Група Е

«Портсмут» (Англія) — «Херенвен» (Голландія) — 3:0 (Крауч, 40, 42; Хрейдарсон, 90), «Мілан» (Італія) — «Вольфсбург» (Німеччина) — 2:2 (Амброзіні, 15; Пато, 56 — Дзаккардо, 55; Салик, 81).

Підсумкове становище: «Вольфсбург» — 10, «Мілан» — 8, «Брага» (Португалія) — 6, «Портсмут» — 4, «Херенвен» — 0.

Група F

«Гамбург» (Німеччина) — «Астон Вілла» (Англія) — 3:1 (Петрич, 18; Олич, 30, 57 — Делфаунсо, 83; вилучення: Сідуелл, 84 («А»)), «Аякс» (Голландія) — «Славія» (Чехія) — 2:2 (Вертонген, 4; Суарес, 90+1 (пен.) — Черни, 12; Яролім, 41).

Підсумкове становище: «Гамбург» — 9, «Аякс» — 7, «Астон Вілла» — 6, «Жиліна» (Словаччина) — 4, «Славія» — 2.

Група G

«Брюгге» (Бельгія) — «Копенгаген» (Данія) — 0:1 (Сантін, 58), «Сент–Етьєн» (Франція) — «Валенсія» (Іспанія) — 2:2 (Ілан, 22, 44 — Морієнтес, 32; Жигич, 72).

Підсумкове становище: «Сент–Етьєн» — 8, «Валенсія» — 6, «Копенгаген» — 5, «Брюгге» — 3, «Русенборг» (Норвегія) — 2.

Група Н

«Депортиво» (Іспанія) — «Нансі» (Франція) — 1:0 (Бодипо, 74), «Фейєноорд» (Голландія) — «Лех» (Польща) — 0:1 (Джурджевич, 26).

Підсумкове становище: ЦСКА (Росія) — 12, «Депортиво» — 7, «Лех» — 5, «Нансі» — 4, «Фейєноорд» — 0.