«Пардон», мадам, ню

17.12.2008
«Пардон», мадам, ню

Мадам Бруні–Саркозі під час благодійного телемарафону. (Рейтер.)

Бути знаменитою на весь світ моделлю, фотографії якої прикрашають перші сторінки найвідоміших видань і користуються неймовірною популярністю у публіки — приємно і почесно. Але тільки не тоді, коли фотографії — у жанрі ню, а модель — дружина президента.

Про вільні погляди Карли Бруні, яка ніколи не соромилася фотографуватися оголеною, і її нинішньому чоловікові, президенту Франції Ніколя Саркозі, і пресі та народу добре відомо, тож закидати це 41–річній першій леді вже давно ні в кого не виникає бажання. Натомість Карлі допекли іншим: не лише ЗМІ, а й модні бренди залюбки використовують її оголені фото з метою наживи. І зрештою терпець мадам Саркозі урвався: Карла подала позов у суд на компанію Pardon, яка випустила у продаж сумки з її зображенням.

На предметах шкіргалантереї, вироблених цією фірмою, розміщений найвідоміший чорно–білий знімок нинішньої першої леді Франції, на якому вона стоїть трохи клишоного, повністю без одягу, і цнотливо прикриває руками низ живота. Це фото, зроблене Мішелем Комтом у 1993 році, минулого квітня з дозволу Бруні було продане на аукціоні «Крістіз» за 91 тисячу доларів. А компанія з промовистою назвою «Пардон» розмістила його на своїх сумках без жодного дозволу. Як зазначають адвокати першої леді, «ця сумка завдає не лише шкоди іміджу мадам Саркозі–Бруні, а й збитків її авторським та комерційним правам». Тому позивачка вимагає припинити продаж цих виробів і виплатити їй компенсацію в розмірі 125 тисяч євро за моральні збитки.

Очевидно, ця сума піде на благодійність, якою Карла як дружина президента активно займається. Днями, скажімо, вона взяла участь у благодійному телемарафоні, щоб допомогти зібрати кошти для допомоги дітям, які страждають від генетичних розладів.