Провідниця і п’яниця

16.12.2008

Людська чесність інколи не знає меж. Так, днями керівництво ВАТ «Російські залізниці» заохотило провідницю потяга «Москва — Волгоград» Аллу Аїтову премією у розмірі 150 тисяч рублів за те, що вона, виявивши в купе сумку з 7,8 млн. рублів, допомогла повернути ці гроші пасажирові–забудьку. А йдеться майже про 300 тисяч доларів.

Як повідомляє «Інтерфакс», пригода сталася ще 27 травня. Пасажир, який віз із собою сумку з мільйонами, повертався до Волгограда зі столиці після невдалої спроби придбати дім у Підмосков’ї. Замість будинку він купив три пляшки горілки і зійшов на станції «Волгоград–1», уже нічого не пам’ятаючи.

Після приїзду додому неназваний забудько продовжив бухати і зрештою потрапив до наркологічного диспансера міста Волгоград. Про загублені гроші цей товариш згадав лише тоді, коли йому повернули заповітну сумку. Працівники міліції знайшли чоловіка завдяки чесній провідниці Аїтовій, котра передала покинуті напризволяще мільйони правоохоронцям. Тепер вона має премію в еквіваленті $5,5 тис.