Нафтогазова «міс»

16.12.2008
Нафтогазова «міс»

Ксенія Сухінова в оточенні двох «віце–міс». (Рейтер.)

Найвродливіша дівчина світу зразка 2008 року живе в Сибіру, де багато нафти й газу. Не дивно, що 21–річна Ксенія Сухінова, яку журі конкурсу «Міс світу» в Йоганнесбурзі визнало найдостойнішою перемоги, навчається на останньому курсі саме в нафтогазовому — Тюменському — університеті.

Білява (що дивно, бо останнім часом такі конкурси виграють зазвичай брюнетки) красуня зі «стратегічними» параметрами 83–60–91 при зрості 178 см була однією з фавориток уже після першого проміжного конкурсу — «Міс топ–модель». Вигравши його, росіянка автоматично потрапила до півфіналу, так само, як і переможниці конкурсів «Міс пляж» (мексиканка), «Міс спорт» (ісландка) та «Міс талант» (Барбадос).

Загалом у цьогорічному змаганні за титул головної «міски» світу взяли участь 112 королев краси різних країн. Наша Ірина Журавська, на жаль, пробилася тільки до п’ятнадцятки півфіналісток, та ще посіла третю сходинку в конкурсі талантів (Іра давно займається танцями).

Звання «першої віце–міс» дісталося представниці Тринідаду і Тобаго Гарбіель Уолкотт, а другої — «міс Індії» Парваті Оманакуттан. Також до п’ятірки найкращих увійшли «міска» з Анголи Бріджит дос Сантос та «господарка» конкурсу, «міс ПАР» Тансі Коїтці.

Можливо, результати були б інакшими, якби конкурс «Міс світу–2008», як і планувалося, відбувся в Києві. Нагадаємо, цей захід мав пройти в українській столиці на початку осені, однак після того, як «зовсім поруч» спалахнув російсько–грузинський конфлікт, переляканий оргкомітет конкурсу переніс його в Південно–Африканську Республіку.

Цікаво, що представниця Росії завойовує корону світової «міс» уже вдруге, і коли першого разу, в 1992 році це звання дісталося Юлії Курочкіній із Підмосков’я, конкурс також проходив у ПАР.

Нинішня тріумфаторка стала 58–ю переможницею в історії «Міс світу». Як стверджують організатори, цього року фінальне шоу переглянула рекордна кількість телеглядачів — майже два мільярди. Свої призові — 100 тисяч доларів — Ксенія Сухінова збирається пожертвувати російському біатлону. Адже сама вона має перший розряд у цьому виді спорту і в рідному Сибіру свого часу виграла не одне змагання.