Не купуй слона!

11.12.2008

Британські любителі тварин у розпачі: відтепер жоден із них не зможе завести як домашнього улюбленця... слона. Уряд офіційно заборонив продавати цих тварин у зоомагазинах та утримувати їх удома. А все через 12–річного Джека Смітіса: хлопчик написав на адресу електронної приймальні прем’єр–міністра Об’єднаного Королівства петицію, під якою підписалося понад 650 людей (тому залишити її без уваги уряд не міг). Підписанти пропонували дозволити експорт індійських та африканських слонів для продажу в британських зоомагазинах, оскільки утримання слонів як домашніх тварин «дозволить дітям краще їх зрозуміти».

Після розгляду петиції урядовці надали офіційну відповідь, помістивши її на пре­м’єрському сайті. Кабмін погодився з тим, що «спілкування з домашніми тваринами дає багато переваг, і не лише дітям, а людям різного віку». Проте, повідомляє газета «Гардіан», «уряд вважає, що слони не підходять для утримання вдома», позаяк «занадто великі, тому їм складно забезпечити належні умови».

До речі, подати будь–яку петицію на сайті прем’єр–міністра може кожен охочий, і в разі, якщо документ підтримають інші інтернет–користувачі, уряд зобов’язаний її розглянути.