«Сімпсони» — дітям до 16 заборонено!

10.12.2008

Мільйони шанувальників мультиплікаційного серіалу про веселу сімейку Сімпсонів навіть на здогадуються, що захоплюються чимось близьким до ... дитячої порнографії. Саме так охрестив «Сімпсонів» у своєму вердикті суддя сіднейського суду Майкл Адамс. Цей високоморальний служитель австралійської Феміди засудив мешканця Сіднея за те, що той переглядав на своєму комп’ютері ролик на тему «Сімпсонів», у якому герої займаються сексом.

Оголошуючи вердикт, суддя наголосив, що анімаційне зображення роздягнутих героїв популярного мультфільму можна вважати дитячою порнографією, а намальовані персонажі можуть зображати цілком реальних людей. Його честь Адамс нагадав, що закон про дитячу порнографію покликаний зупинити сексуальну експлуатацію і насилля над дітьми та зупинити розповсюдження зображень за участю неповнолітніх. А «кричущий випадок» із Сімпсонами, як сказано в постанові суду, може розпалити «потребу у фізичних діях, зокрема й насиллі над дітьми».

Любитель «порнографічних» мультиків відбувся для першого разу штрафом у дві тисячі доларів. Але адвокати збираються оскаржити вирок суду, мотивуючи це тим, що сімей­ство Сімпсонів — персонажі вигадані, і за людей їх прийняти ніяк не можна.