Щаслива зірка

10.12.2008
Щаслива зірка

Бланшетт — зірка № 2376. (Рейтер.)

На голлівудській Алеї слави побільшало зірок. Відзнаку під номером 2376 отримала «оскароносна» австралійка Кейт Бланшетт. Привітати актрису з цією подією прийшли не лише її прихильники і люблячий чоловік Ендрю Ептон, а й такі величини кінорежисерського мистецтва, як Стівен Спілберг і Девід Фінчер.

У Спілберга Кейт нещодавно знялася в четвертій серії пригод знаменитого археолога — фільмі «Індіана Джонс і Королівство кришталевого черепа». А Фінчер — режисер стрічки «Неймовірна історія Бенджаміна Баттона», яка вийде в американський прокат через два з гаком тижні. Судячи з трейлерів, там таки буде на що подивитися — кіно зняте за оповіданням Френсіса Скотта Фіцджеральда про чоловіка, який народився старим дідом і ріс «навпаки», тобто не старішав, а молодшав. На певному етапі герой, роль якого зіграв Бред Пітт, закохується у тридцятирічну жінку (Бланшетт). І все б нічого, але поки сам він стає дедалі молодшим і гарнішим, кохана, природно, з кожним роком «дорослішає»...

Побачити, чим завершилася ця історія, ми з вами зможемо не раніше 5 лютого — саме тоді фільм виходить в український прокат. А сама Кейт у свої 39, маючи трьох малих дітей, виглядає чи не краще, ніж у молодості. Принаймні на церемонії відкриття пам’ятного знака вона аж сяяла.

До речі, майже одночасно із зіркою на Алеї слави Бланшетт отримала нагороду на батьківщині, в рідному Мельбурні, де пройшла церемонія нагородження премією Австралійського кіноінституту (Australian Film Institute) — однією з найпрестижніших кіновідзнак Австралії. Кейт визнали найкращою актрисою за роль королеви Єлизавети у фільмі «Золотий вік».