НОВИНИ ПЛЮС

06.12.2008

Суд знову заборонив Президенту дострокові вибори

Київський апеляційний адміністративний суд відмовив Президенту Віктору Ющенку в задоволенні апеляції щодо проведення дострокових виборів до Верховної Ради. Рішення Окружного адміністративного суду Києва залишилося чинним. Суд за заявою БЮТ переглянув своє ж рішення від 28 жовтня, котре якраз задовольняло скаргу Президента на ухвалу ОАСК. Про це повідомив народний депутат від БЮТ Володимир Пилипенко.

На виплату заощаджень піде ще 400 мільйонів

Уряд планує спрямувати додатково 400 млн. грн. для виплати громадянам компенсації втрат від знецінення заощаджень, вкладених до Ощадбанку СРСР. Як повідомляє прес–служба Кабміну, про це йшлося на засіданні урядового комітету з питань економічної політики під головуванням першого віце–прем’єра Олександра Турчинова. Комітет затвердив відповідний проект постанови уряду про внесення змін до постанови від 9 січня 2008 року щодо компенсації втрат від знецінення грошових заощаджень.

Медведчук виграв суд у СБУ

Шевченківський районний суд Києва визнав недостовірною інформацію, оприлюднену в. о. голови СБУ Валентином Наливайченком, стосовно причетності Віктора Медведчука до порушень закону під час останніх виборів у Києві. 19 травня на прес–конференції Наливайченко заявив, що Служба безпеки перевіряє причетність до замовлення у російських політтехнологів системи організації підкупу виборців за допомогою технології «Вавилон» громадянином України Медведчуком.

Як поінформувала прес–служба Незалежного українського центру правових ініціатив і експертиз «Правова держава», головою ради якого є Медведчук, 4 грудня суд оголосив резолютивну частину рішення: позовні вимоги Медведчука задоволені повністю. У прес–центрі СБУ повідомили, що Служба безпеки подаватиме апеляцію.

УНП переобере Костенка

Сьогодні у Києві в Будинку культури КПІ відбудеться X звітно–виборчий з’їзд Української народної партії. З’їзд проходитиме в закритому від преси режимі. Участь у ньому візьмуть 1498 делегатів з усіх областей України, голову УНП обиратимуть таємним голосуванням. За статутом УНП, звіт та переобрання керівництва партії відбувається що два роки. Як очікується, головою знову стане Юрій Костенко, який незмінно очолює партію з 1999 року.