ХРОНІКА

03.12.2008

Волейбол

Суперліга. Жінки. 5–й тур. «Златогор» — «Джинестра» — 0:3, 1:3, «Сіверськодончанка» — «Круг» — 1:3, 3:0, «Волинь» — «Орбіта» — 3:0, 3:0, «Галичанка» — «Рось» — 3:1, 1:3.

Лідери: «Сіверськодончанка» — 26, «Джинестра» — 23, «Круг» — 22, «Галичанка» — 21…

Кульова стрільба

На міжнародних змаганнях у польському місті Білосток українська спортсменка Олена Костевич виборола одразу дві нагороди. Олімпійська чемпіонка Афін у стрільбі з пневматичного пістолета у вправі ПП–2 завоювала золоту та бронзову медалі.

Футбол

Чемпіонат Англії. Останній матч 15–го туру. «Ліверпуль» — «Вест Хем» — 0:0.

Лідери: «Ліверпуль» — 34, «Челсі» — 33, «Ман. юн.» — 28 (14 матчів), «Арсенал» — 26, «Астон Вілла» — 25...

* * *

Один із тренерів київського «Динамо» Сергій Овчинников може залишити клуб. Помічник Юрія Сьоміна обмірковує можливість переїзду до Краснодара, куди його запрошують на пост головного тренера місцевої «Кубані». Про факт переговорів із російським фахівцем — у минулому відомим воротарем — нещодавно заявило керівництво краснодарців. У наступному сезоні «Кубань» виступатиме в російській прем’єр–лізі.

* * *

З огляду на фінансову кризу керівництво Московської області (Росія) прийняло рішення об’єднати футбольні клуби «Сатурн» і «Хімки». В наступному чемпіонаті прем’єр–ліги об’єднана команда Підмосков’я виступатиме під назвою «Сатурн», а домашні матчі проводитиме як у Раменському, так і в Хімках, повідомляє газета «Спорт–експрес».

* * *

На Кубок чемпіонів СНД, що проходитиме в січні у манежах Москви, від України поїде «Шахтар–3» — команда, що виступає в другій лізі. Про це повідомляє донецький сайт «Террикон», посилаючись на власні джерела.

Хокей

НХЛ. «Торонто» — «Лос–Анджелес» — 3:1 (Понікаровський «Т» — 15 хв. 21 сек., «0», 3 кидки).

Шахи

Лідерові чоловічої збірної України Василеві Іванчуку загрожує дворічна дискваліфікація за відмову пройти допінг–контроль після завершального, 11–го, туру шахової Олімпіади в Дрездені. Про це повідомляє «Спорт–Експрес», цитуючи президента ФІДЕ Кірсана Ілюмжинова. Керманич світових шахів також передбачає, що всі партії, зіграні Іванчуком на турнірі в Дрездені, будуть анульовані, і до результату чоловічої збірної України внесуть відповідні зміни. Якщо так, команда України втратить Кубок Нони Гапріндашвілі, який присуджується на шаховій Олімпіаді за підсумками виступу обох збірних — чоловічої і жіночої.

Варто зауважити, що цей трофей уже спіткала лиха доля: в аеропорту «Бориспіль» виявилося, що під час прильоту наших шахістів і шахісток із Німеччини злодії — чи то німецькі, чи наші з «Борисполя» — поцупили з Кубка коштовний камінь, а саму чашу зламали. Відтак міліція порушила кримінальну справу за статтею «крадіжка».