Оце політ!

03.12.2008

Перед відповідальними виїзними поєдинками проти «Дмитрова» київський «Сокіл» провів два домашні матчі з простенькою, здавалося б, «Рязанню». Гості міцно засіли в середині турнірної таблиці дивізіону «Захід», наша ж команда набрала ледь не вдвічі більше очок. Утім у зустрічах неділі й понеділка втомленим киянам довелося добряче попітніти, аби отримати бажаний результат. Перший двобій підопічні Олександра Сеуканда виграли з рахунком 3:2, а в повторному рязанці вчинили ще жорсткіший опір.

У воротах «Сокола» позавчора зі стартових хвилин стояв Ігор Карпен­ко (у попередній грі «рамку» закривав Олександр Федоров). Цілий матч Карп, як його називають у команді, не відіграв — не надто вдалі дії основного голкіпера змусили Сеуканда під кінець протистояння випустити того ж Федорова.

Гра не надто клеїлася й у нападників: кияни тільки двічі реалізували чисельну перевагу, хоча «Рязань» напрацювала на 13 «малих» штрафів і один 10–хвилинний. Два рази реалізували більшість і гості (в обох випадках – Вадим Гусєв), але для них це була третина таких нагод.

Основний і доданий час зустрічі закінчилися внічию («Рязань» вела в рахунку двічі – 0:1 і 3:4), тому переможця довелося виявляти у серії булітів. Два турнірні бали «Соколу» забезпечили впевненість у воротах Олександра Федорова та точність в останньому «пенальті» російського легіонера Вадима Аверкіна.

Відтак українці наздогнали на чолі турнірної таблиці «Дмитров». Одноосібного лідера західного дивізіону вищої ліги Росії ці суперники визначать в очних двобоях 4–5 грудня. n

ТАБЛО

Чемпіонат Росії. Вища ліга. Дивізіон «Захід». «Сокіл» — «Рязань» — 5:4 Б (2:1, 1:2, 1:1, 0:0, 1:0; Доніка, 18; Толкунов, 19; Наваренко, 30; Аверкін, 48, 65 (вирішальний буліт) — Морозов, 5; Гусєв, 30, 43; Черних, 36), «Крилья совєтов» — МХК «Крилья совєтов» — 3:4.

Лідери (після 32 матчів): «Сокіл», «Дмитров» — 78, «Рись» — 70, МХК «Крилья сов.» — 61, «Капітан» — 60...