НОВИНИ ПЛЮС

02.12.2008

Червоненко став заступником Черновецького

Як повідомила газета «Хрещатик», екс–керівник Національного агентства з підготовки і проведення Євро–2012 Євген Червоненко призначений першим заступником голови Київської міськдержадміністрації.

Мер Леонід Черновецький в інтерв’ю ТРК «Київ» розповів, що він взяв Червоненка у свою команду за рекомендацією, даною йому Президентом. Така порада Ющенка була для Черновецького несподіванкою. Проте міський голова відзначив, що, на його думку, Червоненко справді є тією людиною, яка може очолювати напрям підготовки Києва до проведення чемпіонату Європи з футболу в 2012 році

«Ті, хто думали, що мене позбулися, — їм не пощастило, — сказав сам Євген Червоненко в коментарі ЗМІ. — Я робитиму все, щоб Київ був європейською столицею, яка гідно прийме чемпіонат». За його словами, у складі КМДА буде створено окреме Головне управління з питань проведення Євро–2012; також Червоненко займатиметься питаннями інвестицій.

НАТО відкладається, каже Балога

Глава секретаріату президента Віктор Балога вважає, що приєднання України до плану дій щодо членства в НАТО у грудні знято з порядку денного. «Ми всі розуміємо, що приєднання до ПДЧ України [на саміті міністрів закордонних справ НАТО в Брюсселі у грудні] не буде. Нема консенсусу головних гравців», — сказав Балога в інтерв’ю телеканалу ICTV. За словами глави секретаріату, відповідь на запитання, чому так сталося, «лежить не в цих країнах, не в цій військовій або політичній організації, відповідь лежить в нас самих».

«Ми цього хочемо? Сьогодні це також питання, яке роз’єднує суспільство», — сказав Балога.

Перед цим Президент Віктор Ющенко в інтерв’ю британській газеті «Інтернешнл Геральд Триб’юн» казав, що «нас цікавить ПДЧ, і ми очікуємо на позитивний сигнал Альянсу» на саміті в Брюсселі.

Україна без російського струму

Держпідприємство «Укрінтеренерго» припинило імпорт електроенергії з Росії. Як повідомляють «Українські новини», у Міненерго це пояснюють профіцитом електроенергії в Україні й потребою завантажити власні потужності.

Із Банкової — у Чорногорію

Колишня заступник глави секретаріату Президента — представник Президента у Верховній раді Оксана Слюсаренко указом глави держави призначена послом України в Чорногорії.

Симоненка перевірять в СБУ

Народний депутат, голова Народного руху України Борис Тарасюк направив депутатське звернення до в. о. голови СБУ Валентина Наливайченка та Генпрокурора Олександра Медведька з проханням перевірити факти, оприлюднені ЗМІ, на предмет надання Компартією допомоги представникам іноземної держави в проведенні підривної діяльності проти України. Ідеться про заяви голови Компартії Російської Федерації Геннадія Зюганова щодо «тісної співпраці» КПРФ із КПУ в організації антинатовських акцій в Україні, зокрема, для зриву міжнародних військових навчань в Україні.

Помер Хмарук

Учора на Аскольдовій могилі в Києві відбулося прощання з Петром Хмаруком, членом проводу партії УНА–УНСО. Він помер 28 листопада у віці 67 років.

Хмарук був одним з активістів антирадянського підпілля на Київщині в кінці 60–х рр. Провів у тюрмах понад 29 років, проте політичну діяльність не припинив. Ініціатор численних страйків ув’язнених у радянських таборах. При цьому вороги називали його «хрещеним батьком української мафії».