«Пані, ви п’яна! Взуйте капці!»

02.12.2008

Як правило, жінки підпадають під вплив «зеленого змія» значно рідше, ніж чоловіки. Але є такий час, коли дочки Єви напиваються чи не більше від представників сильної статі. Йдеться про новорічні свята й корпоративні вечірки. У нас такий «звичай» поширюється ще й на 8 Березня, а от на Заході обмежується кінцем грудня. З огляду саме на це органи соціального захисту англійського міста Торбей, що на березі протоки Ла–Манш, витратили з бюджету аж 30 тисяч фунтів стерлінгів на... звичайні домашні капці.

Ви спитаєте — до чого тут капці? Як повідомляє газета «Таймс», таким чином місцева влада хоче вберегти нетверезих жінок, взутих у туфлі на каблуках, від травм під час різдвяних свят.

Починаючи з грудня, торбейські поліцейські носитимуть із собою мішки з капцями і в разі необхідності видаватимуть їх панянкам, котрі повертаються в стані значного алкогольного сп’яніння з барів та корпоративних пиятик.

Ініціативу місцевої влади схвалили завсідники барів Торбея, але засудили деякі активісти, що представляють інтереси платників податків. Мовляв, безпека після пиятик — це справа самих жінок.

До речі, в Торбеї у передноворічний час планують роздавати на вулицях також безплатні презервативи і... портативні сирени, за допомогою яких жінки зможуть захищатися від можливих зґвалтувань. Судячи з усього, квасять торбейські жінки не по–дитячому...