ХРОНІКА

26.11.2008

Бокс

Чемпіон світу за версією WBA в першій напівсередній вазі українець Андрій Котельник проведе другий захист свого титулу 7 лютого в Німеччині. Суперником львів’янина буде перший номер рейтингу WBA — аргентинець Маркос Рене Майдана, який до цього переміг в усіх 25 боях на професійному рингу (у 24 — нокаутом).

* * *

Колишній чемпіон світу в суперважкій вазі, британець Леннокс Льюїс, заявив, що готовий знову вийти на ринг, якщо хтось запропонує йому гонорар у 100 мільйонів доларів. Темношкірий боксер у своїй манері розповів англійській пресі, ніби в елітному дивізіоні зараз немає гідних суперників, потім пожартував, що хоче бою між братами Кличками. А наступного дня вже сказав, щоб Віталій припинив мріяти про поєдинок із ним, оскільки насправді він давно «на пенсії».

Футбол

Колишній півзахисник київського «Динамо» Валентин Белькевич, який останнім часом виступав за азербайджанський «Інтер», може повернутися в Україну. Переговори з 35–річним білорусом ведуть ФК «Львів» і київський «Арсенал». Крім того, львів’яни вже практично домовилися про підписання угоди з іншим екс–динамівцем — оборонцем Сергієм Федоровим.

* * *

Донецький «Шахтар» може звернутися до Палати з вирішення суперечок ФІФА та Спортивного арбітражного суду в Лозанні, якщо ФК «Москва» не сплатить запропоновану «гірниками» суму — 1 млн. доларів — за серба Звонімира Вукича. Про це повідомив генеральний директор «Шахтаря» Сергій Палкін, який відзначає, що «Москва» припинила з донеччанами переговори з приводу компенсації за футболіста, тобто Вукича в «Шахтаря» «просто вкрали». Імовірно, півзахисник отримав від ФІФА тимчасовий трансферний лист, який дозволив йому грати в команді Блохіна, однак це жодним чином не позбавляє «Шахтар» права добиватися відступних за футболіста, котрий самовільно залишив клуб за рік до закінчення терміну контракту.

Волейбол

Українська чоловіча суперліга. Матчі 3–го туру. «Локомотив» (К) — «Юр. академія» — 3:1, 3:0; «Локомотив» (Х) — «Імпексагроспорт» — 3:0, 3:0.

Турнірне становище: «Локомотив» (К), «Локомотив» (Х) — 15 (6 матчів), «Імпексагроспорт», «Будівельник» — 11, «Кримсода» — 10 (6), «Юр. академія» — 7, «Закарпаття» — 3 (6).

Гандбол

Українська жіноча суперліга.
ІІ етап, матчі 2–го туру. «Галичанка» (Львів) — «Спартак» (Київ) — 36:23, 35:27.

Лідери: «Галичанка» — 20 (11 матчів), «Мотор» — 17 (9), «Смарт» — 15 (9), «Спартак» — 10 (11)…

Легка атлетика

Міжнародна федерація легкої атлетики назвала найкращою атлеткою світу 2008 року російську стрибунку з жердиною Олену Ісінбаєву. Для неї це вже третє таке визнання ІААФ за підсумками сезону. Найкращим серед чоловіків визнано спринтера з Ямайки, триразового олімпійського чемпіона Олімпіади–2008 Усейна Болта.

Важка атлетика

Звітно–виборча конференція національної федерації важкої атлетики, що днями відбулася в Києві, обрала Анатолія Писаренка на пост президента ФВАУ на новий чотирирічний термін. За поданням президента учасники конференції рекомендували Василя Кулака на посаду тренера жіночої збірної, а Петра Алаєва, який нещодавно повернувся в Україну, — чоловічої. n