Бзз, ну і матроси

25.11.2008
Бзз, ну і матроси

Вікторія Петрик — представниця України на дитячому Євробаченні.

22 листопада у кіпрському Лімасолі 11–річна Вікторія Петрик із села Нерубайське Одеської області взяла друге місце на дитячому Євробаченні — 2008 драйвовою піснею «Матроси». На 19 балів її випередили троє наймолодших учасників конкурсу грузинське «Бзікебі» («Оси») з дуже дитячою пісенькою про бджілок «Бзз». Третє місце виборола Егле Юргаїтіте з Литви (103 бали).

За новими правилами Європейської мовної спілки тепер за переможців порівну голосують як глядачі, так і кваліфіковане журі. Змішане голосування показало, що публіка любить шоу, а журі — професійність. За «Бзз» глядачі віддали 154 бали, а за «Матросів» — 135, тоді як журі майже одноголосно «ухвалило» вирок на користь української виконавиці.

«Я перемогла! І не важливо, що я посіла лише друге місце. Особисто для мене і моєї команди це велике досягнення, адже за три роки, які Україна бере участь у дитячому Євробаченні, такого результату ще жоден представник не досягав! А Грузія перемогла лише тому, що вони наймолодші учасники конкурсу. І щоб вони не дуже засмучувалися, їм віддали перемогу. Я повертаюся в Україну з гарним настроєм і бажанням ще краще працювати. Хто знає, може, я виграю інше Євробачення, але вже доросле!» — оптимістично заявила Вікторія Петрик після оголошення результатів.

Дівчинка сама написала пісню. Про муки творчості у свої одинадцять Вікторія ще не знає. «Було дуже цікаво написати таку пісню, бо я страшенно люблю дельфінів. Це мій талісман, а іграшковий дельфін — частина номера. У мене навіть кімната називається «Дельфін», — ділилася Віка перед вильотом на Кіпр.

«Якщо ви слідкуєте за розвитком подій на конкурсі Євробачення, то бачите, що за недовгий час, відколи наша країна почала брати участь, ми досягли високих результатів. І це доводить лише одне: Україна — талановита, обдарована, розумна нація. І не потрібно доказів, достатньо подивитися на Вікторію Петрик, якій підспівував увесь зал, незважаючи на те, що вона співала українською мовою», — каже керівник делегації Національної телекомпанії України, перший віце–президент Роман Недзельський.

У дитячому Євробаченні Україна взяла участь утретє. Наступного року восени маленькі зірочки приїдуть з усієї Європи у Міжнародний дитячий центр «Артек». І ми матимемо нагоду наживо почути маленьких співаків і співачок, які тільки починають свою кар’єру, але знають, як змусити наші серця їм підспівувати.

Як повідомляє прес–служба Першого Національного, з українською делегацією на Кіпрі був головний меценат нашої виконавиці Петро Порошенко з родиною. «Я дуже виважено підходжу до свого особистого втручання в такі масові шоу, але дитяче Євробачення — це той конкурс, який доводить, що якщо ти талановитий, якщо ти віриш у себе і свої сили, незважаючи навіть на те, що ти дитина, ти подолаєш усі перепони. Багатьом дорослим треба вчитися у цих маленьких учасників», — зауважує Порошенко.

Нагадаємо, що Україна не бачила прямої трансляції дитячого Євробачення і не брала участі в голосуванні через збіг музичної події з Днем пам’яті жертв Голодомору.