ХРОНІКА

19.11.2008

Футбол

Учора відбулося жеребкування півфінальних пар Кубка України. Уперше за історію змагань на цій стадії розіграшу зустрінуться донецький «Шахтар» і київське «Динамо»; в іншому півфіналі харківський «Металіст» прийматиме полтавську «Ворсклу». Команди зіграють навесні; точна дата проведення матчів буде визначена у грудні.

Спортивна гімнастика

На етапі Кубка світу в Штутгарті (Німеччина) українці здобули дві нагороди. Анастасія Коваль стала другою у вправі на брусах, а бронзовий призер Олімпіади–2008 Олександр Воробйов показав третій результат на кільцях.

Плавання

Українець Ігор Борисик здобув чергову перемогу на етапі Кубка світу. Цього разу кримчанин переміг у Берліні на 200–метрівці брасом із часом 2 хв. 5,77 сек.

Велоспорт

Найкращий український гонщик–професіонал Ярослав Попович підписав дворічний контракт із командою «Астана». Після року, проведеного в бельгійській «Сайленс–лотто», галичанин виступатиме за казахстанську «стайню» разом із зірковим іспанцем Альберто Контадором і американцем Ленсом Армстронгом, котрий повернувся у великий спорт, аби пропагувати боротьбу з раком.

Теніс

У новому рейтингу АТР українець Сергій Стаховський піднявся на рекордний для себе 74–й рядок. У парному розряді киянин також оновив своє досягнення, помінявши 97–ме місце на 95–те. Підвищенню Стаховського посприяв непоганий виступ на «челенджері» в Дніпропетровську.