Материнство — найцінніший скарб

18.11.2008

Народивши влітку цілком здорову доньку, перший у світі чоловік­мама вирішив на цьому не зупинятися і знову завагітнів.

34річний американець Томас Біті став сенсацією на початку цього року, коли повідомив, що носить під серцем дитину. Такий фізіологічний казус став можливим завдяки тому, що раніше Томас був симпатичною дівчиною на ім’я Трейсі Лагондіно. Але десять років тому Трейсі, яка відчувала себе чоловіком, а не жінкою, зробили операцію зі зміни статі й видалили молочні залози. Однак залишили репродуктивні органи.

Помінявши документи й офіційно ставши Томасом, Біті одружився зі своєю коханою, Ненсі. Єдине, що досі затьмарювало їхній щасливий шлюб, — це неможливість мати дітей, адже у Ненсі через хворобу видалена матка. Та оскільки цей орган залишився у Тома, вихід було знайдено: переставши приймати чоловічі гормони, він завдяки штучному заплідненню зміг завагітніти.

3 липня в клініці штату Орегон шляхом кесаревого розтину Біті народив дівчинку, яку назвали Сьюзен. Дитина почувається чудово, а батьки на радощах вирішили подарувати їй сестричку чи братика — Томас зумисне не відновлював прийом гормонів. І тепер, якщо все буде добре, у червні наступного року в них із Ненсі народиться ще одне маля.