ХРОНІКА

15.11.2008

Футбол

Учора в Києві відбулася зустріч керівників федерацій футболу України та Польщі з одного боку та представників УЄФА — з іншого. Григорій Суркіс та новообраний глава Польського футбольного союзу ґжеґож Лято обговорили з європейськими футбольними функціонерами формат спільної структури, яка контролюватиме підготовку та проведення чемпіонату Європи 2012 року.

* * *

Головний тренер національної збірної Олексій Михайличенко викликав на підготовку до товариського матчу з Норвегією, що відбудеться 19 листопада, захисника полтавської «Ворскли» Олега Красноперова. Він замінить сімферопольця Дениса Голайда, який отримав серйозну травму в кубковому поєдинку «Таврії» з «Металістом».

Волейбол

Чоловіки. Кубок виклику. 2–й раунд (повторні матчі). «Локомотив» (К, Україна) — «Лукойл–Нефтохімік» (Болгарія) — 3:2 (перша гра — 2:3; «золотий сет» — 18:16).

Жінки. Кубок виклику. 2–й раунд (повторні матчі). «Олімпіакос» (Греція) — «Сіверськодончанка» (Україна) — 3:2 (0:3).

Бокс

До фінальних боїв чемпіонату Європи з боксу, який відбувається в Ліверпулі, вийшли ще четверо українських спортсменів. Олімпійський чемпіон Пекіна Василь Ломаченко (категорія до 57 кг) у півфіналі переміг француза Хішама Жюті, тепер українець побореться за «золото» з росіянином Араїком Абрацумовим. Іван Сенай (75 кг) поміряється силами з ще одним росіянином — Максимом Коптяковим. У півфіналі наш представник переміг молдованина Віктора Контяшу. Виступатимуть у заключному раунді змагань Олександр Усик (81 кг) та Георгій Чигаєв (51 кг). Перший також зійдеться з росіянином — Єгором Мехонцевим, а Чигаєв поміряється силами зі шведом Соломоном Нтуве.

Хокей

НХЛ. «Піттсбург» — «Філадельфія» — 5:4 Б (Федотенко «П» — 15 хв. 23 сек., 0+1, 1 кидок, «+1»), «Едмонтон» — «Торонто» — 2:5 (Понікаровський «Т» 14 хв., «0»). Український форвард «Пінгвінз» Руслан Федотенко відзначився результативною передачею у грі проти своєї колиш­ньої команди. Це вже третє вдале асистування Руслана з початку сезону в НХЛ.

Теніс

На турнірі серії «челенджер» з призовим фондом 125 тисяч доларів, який триває в Дніпропетровську, боротьбу продовжують тільки двоє українців. Сергій Стаховський (шостий номер посіву) пробився до чвертьфіналу одиночного розряду, після того як у другому раунді переміг австрійця Александра Пейя — 6:3, 6:2. Путівку до півфіналу наш найсильніший тенісист учора розіграв у матчі проти відомого французького тенісиста Фабріса Санторо.

Стаховський також продовжує боротьбу в чоловічому парному розряді. Разом із Сергієм Бубкою у півфіналі вчора увечері він зустрівся із російсько–аргентинським дуетом Турсунов/Канас.