«Жінка року» стане чоловіком

13.11.2008
«Жінка року» стане чоловіком

Ніколь уміє перевтілюватися.

Австралійська кінодіва Ніколь Кідман — зразок витонченості, вишуканості і жіночності. Недаремно американський журнал Glamour днями обрав її «Жінкою року». Однак Ніколь до всього — ще й чудова актриса. Тому, мабуть, не варто дивуватися, що саме 41річну «оскароносицю» продюсери нового фільму «Дівчина з Данії» обрали на дуже складну і драматичну роль... першого у світі транссексуала.

Художник Ейнар Вегенер увійшов в історію як чоловік, якому в 1930 році зробили безпрецедентну на той час операцію. У 22 роки Ейнар одружився зі своєю колегою Гердою Готліб і до певного часу жив нормальним сімейним життям. Але якось Герда попросила його допомогти їй завершити картину — попозувати замість натурниці, яка захворіла. Вегенер переодягнувся у жіночу сукню, панчохи, взув туфлі на високих підборах і... зрозумів, що в душі він — жінка. Хлопцеві пощастило з дружиною: Герда все зрозуміла і як могла допомагала коханому вжитися в нову роль. Разом вони переїхали до Парижа, де Ейнар уже постав в образі жінки, змінивши ім’я на Лілі Ельбе. Дружина всім представляла його як свою сестру. У 1930му Лілі наважилася на експериментальну операцію зі зміни статі в Німеччині, після чого їхній шлюб визнали недійсним. ЕйнарЛілі отримав новий паспорт і став справжньою сенсацією, але зайшов надто далеко у своєму прагненні бути повноцінною жінкою. Після серії операцій художник нібито зміг би народити дитину, у нього­неї почалися ускладнення, і в 1931 році Лілі Ельбе померла.

Цікаво, що вірну Герду Готліб зіграє Шарліз Терон, яка, як і Ніколь Кідман, отримала «Оскара» за роль лесбіянки (відповідно, у фільмах «Години» і «Монстр»). Режисером стрічки стане британець Ананд Такер, а сценарій за однойменним бестселером Девіда Еберсхоффа написал­а Люсінда Коксон.