Румунський вузол для Узелкова

12.11.2008
Румунський вузол для Узелкова

В’ячеслав Узелков готовий захистити титул Інтерконтинентального чемпіона й зійти на світову вершину.

Черговий наш боксер поволі наближається до найбільшої мрії в житті кожного представника свого виду спорту — стати чемпіоном світу. В’ячеслав Узелков нині володіє поясом Інтерконтинентального чемпіона за версією WBA в напівважкій вазі (до 79,379 кг) і 15 листопада захищатиме свій титул у поєдинку з румунським бійцем Алехандро Лакатушем. Поєдинок відбудеться у столичному Пала­ці спорту в рамках турніру Steel Power II, що організує промоутерська компанія братів Кличків K2 East Promotions.

Уродженець Вінниці Узелков, який на професійному ринзі ще не програвав, здобув титул 13 вересня 2007 року, коли переміг іспанця Габріеля Кампілло. Після цього українець ще двічі вдало захищав свій трофей: у лютому цього року від аргентинця Хуліо Сезара Домінгеса та в червні від словенця Деніса Шимчича.

Цікавість майбутнього бою в тому, що в разі перемоги В’ячеслав, якого Віталій Кличко якось назвав «новим Роєм Джонсом», стане офіційним претендентом на бій за звання чемпіона світу за версією WBA. Зараз чемпіонський пояс у цій категорії — в руках аргентинця Х’юго Ернана Гарая. У лютому наступного року південноамериканець захищатиме його в поєдинку з німцем Юргеном Бремером. Якщо аргентинець таки переможе суперника, то наш боксер матиме чудову нагоду перетворитися на справжню зірку світового боксу.

Щодо майбутнього суперника Узелкова, то Лакатуш уже двічі мав нагоду поборотись за чемпіонський титул у цій категорії, але спочатку програв нокаутом полякові Даріушу Михальчевському, а чотири роки тому поступився за очками угорцеві Жолту Ердею. Виходив румунський боксер на ринг і проти аргентинця Гарая, зустрічі з яким так прагне наш спортсмен. У цьому поєдинку Алехандро Лакатуш протримався всі 12 раундів, але теж не вийшов переможцем.

Сам В’ячеслав на прес–конференції, що відбулася днями, як водиться, виказав впевненість у своїй майбутній перемозі. Після проведеного за кордоном тренувального збору останній етап підготовки до бою він вирішив провести в Києві, аби якнайкраще акліматизуватися перед майбутнім поєдинком. Тренування у столиці він обмежує кросами та спарингами.

«Я відчуваю за собою певну відповідальність: брати Клички зробили вагомий внесок в історію українського боксу, й проводити поєдинок під егідою їхнього імені для мене дуже багато значить», — ділився думками наш боксер.

Якщо ж українцеві таки вдасться колись відвоювати жаданий титул, то це буде черговий крок до втілення великої мрії K2 East Promotions — мати свого чемпіона світу в кожній із вагових категорій.