ХРОНІКА

08.11.2008

Бокс

Керівництво Всесвітньої боксерської ради (WBC) зобов’язало чемпіона цієї організації в суперважкій вазі, українця Віталія Кличка, провести захист свого титулу проти обов’язкового претендента — кубинця Хуана Карлоса Гомеса. Саме цей латиноамериканець переміг нашого Володимира Вірчіса 27 вересня в поєдинку кандидатів на чемпіонський бій. На рахунку Гомеса 44 перемоги й лише одна поразка.

Кличко–старший не в захваті від такої ідеї WBC, оскільки хотів провести добровільний захист чемпіонського звання проти відомішого опонента.

* * *

Невдалим вийшов перший день чемпіонату Європи серед любителів, що стартував у Ліверпулі. Програли в стартових боях і вибули з подальшої боротьби чемпіони України — дебютанти змагань такого рівня: Олександр Єгоров (категорія до 54 кг), Денис Лазарєв (64 кг), Дмитро Митрофанов (69 кг).

Фігурне катання

Успішно стартували українські фігуристи на Гран–прі Китаю в Пекіні. Тетяна Волосожар і Станіслав Морозов набрали другу суму балів у короткій програмі серед спортивних пар, поступившись лише господарям — Дан і Хао Жанг. Танцювальний дует Ганна Задорожнюк і Сергій Вербило після двох видів посідають п’яте місце, показавши сьомий результат в обов’язковій програмі (віденський вальс) і п’ятий — в оригінальній.

Баскетбол

УБЛ. Перші матчі 11–го туру. «Одеса» — «Ферро» — 91:77, «Грифони» — «Дніпро» — 72:73.

* * *

Жінки. Вища ліга. 3–й тур. «Козачка» — ТІМ–СКУФ — 89:72, «Чайка» — «Олімп–НАЕК» — 83:69.

Турнірне становище після першого кола: «Козачка» — 6, «Чайка» — 5, ТІМ–СКУФ — 4, «Олімп–НАЕК» — 3.

* * *

НБА. «Мілуоккі» — «Вашингтон» — 112:104, «Юта» — «Портленд» — 103:96.

Двоє українців у найсильнішій лізі світу зіграли перші матчі регулярного сезону. Олексій Печеров провів на майданчику у формі «Вашингтона» три хвилини й заробив два фоли. Кирило Фесенко у двох зустрічах за «Юту» за дві хвилини набрав два очки.

Хокей

НХЛ. «Піттсбург» — «Едмонтон» — 5:4 (Федотенко «П» — 10 хв., 0+1, 1 кидок, «0»), «Бостон» — «Торонто» — 5:2 (Понікаровський «Т» — 14 хв., 2 кидки, «+1», 4 хв. штр.).