НОВИНИ ПЛЮС

07.11.2008

СБУ «накопала» справу на депутата Москаля

Служба безпеки України передала до Генеральної прокуратури матеріали для порушення кримінальної справи стосовно народного депутата від «НУНС» Геннадія Москаля, представника «Народної самооборони». Як повідомив учора на брифінгу в.о. голови СБУ Валентин Наливайченко, задокументовано корупційну участь Москаля у незаконному наданні статусу учасників бойових дій «чиновникам, або ж просто хабарникам, які не мали жодного відношення до бойових дій і кров ніде не проливали». Таким чином відповідний статус отримали «деякі молоді та дуже спритні люди, зокрема у справі фігурує один із заступників Комітету з питань нацміграції». Посвідчення про це підписував сам Москаль, зараз — перший заступник голови Комітету Верховної Ради з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією, раніше — заступник міністра внутрішніх справ, голова Держкомітету у справах національностей, релігій та міграції.

Генпрокуратура нічого не має проти Тимошенко

У діях Прем’єр–міністра Юлії Тимошенко та окремих службових осіб Кабміну не виявлено ознак протиправної діяльності на шкоду національним інтересам України. Як повідомили УНІАН у прес–службі БЮТ, про це йдеться в листі–відповіді заступника Генпрокурора Віталія Щоткіна на адресу народного депутата від БЮТ Святослава Олійника, який просив надати всю наявну інформацію щодо перевірки обвинувачень, озвучених улітку заступником глави секретаріату Президента Андрієм Кислинським. Відтак «процесуальне рішення в порядку ст. 97 КПК України стосовно протиправних дій у сфері службової діяльності не приймалося», йдеться в листі з прокуратури. Відповідну перевірку за зверненням секретаріату Президента проводила у липні–вересні Служба безпеки України.

Президента непокоять борги із зарплат

Президент Віктор Ющенко закликає Прем’єр–міністра Юлію Тимошенко терміново вирішити проблеми заборгованості із заробітної плати. Про це йдеться у листі глави держави на адресу керівника уряду з приводу ситуації, що склалася в Україні з накопиченням заборгованостей із виплати зарплат. За словами Ющенка, лише у вересні заборгованість збільшилася на 22% і досягла 850 млн. грн., перевищивши рівень початку 2007 року. Президент висловлює особливе занепокоєння зростанням з початку року майже вдвічі боргів економічно активних підприємств. Кількість працівників, яким своєчасно не виплачено зарплату, зросла більш ніж удвічі і становить понад 260 тис. осіб.

Кадрові колізії на Тернопільщині

Тернопільський окружний адміністративний суд за позовом депутатів облради із фракцій «Наша Україна» та УНП зупинив дію рішень обласної ради від 22 жовтня, серед яких — висловлення недовіри голові облдержадміністрації Юрію Чижмарю. У відповідь лідер обласного осередку ВО «Батьківщина», народний депутат Василь Деревляний заявив, що ТОАС зупинив дію рішень облради від 22 жовтня незаконно. На прес–конференції Деревляний висловив намір усунути з посади голову суду Миколу Шульгача; народні депутати вже збирають підписи за його відставку.