Губський і банда

07.11.2008

«Я як депутат Київської обласної ради заявляю, що мені відомо про існування організованого злочинного угруповання під керівництвом народного депутата Губського, до якого входять інші народні депутати України, депутати Київської обласної та Київської міської рад», — ідеться у резонансному зверненні депутата облради від «НУНС» Володимира Федосєєва до Президента Віктора Ющенка.

Як повідомила вчора прес–служба Президента, депутат Київської облради просить главу держави, «незважаючи на ранги і привілеї окремих осіб, вплинути на події, які розгортаються на Київщині, та нарешті привести до ладу цю складну ситуацію». У своєму зверненні пан Федосєєв стверджує, що організоване злочинне угруповання займається на Київщині «здирництвом, рейдерськими захопленнями управлінь земельних ресурсів, підробкою державних актів на землю, знищенням державного майна, викраденням кадастрових карт, захопленнями районних БТІ в області, нападами на слідчих, перешкоджанням професійній діяльності та жорстоким побиттям журналістів, укриванням злочинців, які перебувають у кримінальному розшуку, покриванням підозрюваних у земельних аферах чиновників».

Окрім того, заявив Федосєєв на вчорашній прес–конференції, члени банди погрожують вбивством та розправами особисто йому та іншим депутатам, свідкам та чиновникам, які не виконують їхніх наказів і заважають злочинним діям під керівництвом народного депутата від БЮТ Богдана Губського. Депутат Федосєєв заявляє, що за кожним із наведених фактів може особисто дати свідчення та документальні підтвердження.

Нагадаємо, що, за даними «УМ», депутата Губського вже тричі викликали до головного слідчого управління Генпрокуратури як свідка у справі щодо рейдерських захоплень прибуткових підприємств на Київщині, Черкащині, Одещині та у Кременчуці. Втім БЮТівський олігарх ігнорує ці виклики завдяки депутатській недоторканності. Також у понеділок Печерський райсуд столиці прийняв рішення про взяття під варту одного з активних членів так званої банди «Капітошки», відомого в кримінальних колах на прізвисько «Заєць». У Генпрокуратурі кажуть, що справа по банді «Капітошки» котрий, був виконавцем (уславився рейдерськими штурмами) та справа щодо організації цих нападів (у ній Губський проходить як свідок) у майбутньому можуть бути об’єднані в одне провадження. Адже в обох справах ідеться про одні й ті ж підприємства, які постраждали від рейдерів.