Українці — креативні й «озброєні»

Українці — креативні й «озброєні»

Учора на прес–конференції, яка «закрива­ла завісу» його офіційного візиту до Києва, лівійський лідер Муаммар Каддафі заявив, що веде переговори щодо купівлі зброї з багатьма країнами, і з нашою зокрема. Серед перелічених паном Каддафі — Велика Британія, Італія, Франція. Утім він не назвав у цій низці Росію, з якою під час візиту, що передував київському, домовився про постачання зброї на суму близько 2 млрд. доларів.

Ведмежі наміри

Ведмежі наміри

Перше звернення президента Росії Дмитра Медведєва до Держдуми, яке він виголосив позавчора, викликало хвилю коментарів у світі. Західні лідери занепокоєні його планами розмістити ракетні комплекси «Іскандер» у Калінінградській області та висловлюють розчарування конституційними реформами, які свідчать, що Росія все більше сходить із демократичного шляху. Розміщення ракет біля кордонів ЄС на Заході розцінюють як «перше поздоровче послання» новообраному президенту США у відповідь на наміри Америки розмістити елементи системи ПРО в Польщі та Чехії.

Коронація у день земляного пацюка

Коронація у день земляного пацюка

Учора в Бутані, крихітній (населення — 600 тисяч), ізольованій від світу країні, яка загубилася в Гімалаях, пройшла пишна церемонія коронації нового короля, повідомляє Бі–Бі–Сі. Новим монархом став 28–річний випускник Оксфордського університету Джигме Хесар Намгйел Вангчук. Він не одружений і на цей час є наймолодшим монархом світу. Водночас він став главою держави, яка є наймолодшою у світі демократією: після того, як 2006 року батько Вангчука зрікся трону, Бутан було перетворено на конституційну монархію. У березні цього року в країні були проведені перші в її історії демократичні вибори парламенту та потому обрано прем’єр–міністра Ліончхена Джигмі Сінлі.

Канцелярія вже є

Канцелярія вже є

Новообраний президент США уже приступив до формування своєї команди. Очікують, що вже цього тижня він наз­ве прізвища ключових фігур у новій адміністрації. Перше вже названо: главою адміністрації Білого дому після 20 січня стане Рам Емануель, конгресмен із Чика­го, колишній співробітник президента Біла Клін­тона.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики