ХРОНІКА

07.11.2008

Волейбол

Чоловіки. Кубок виклику. 2–й раунд (перші матчі). «Імпексагроспорт» (Черкаси) — «Івконі» (Дупніца, Болгарія) — 2:3, «Нефтохімік» (Бургас, Болгарія) — «Локомотив» (Київ) — 3:2.

Жінки. Кубок ЄКВ. 1/16 фіналу (перший матч). «Динамо–Азотара» (Панчево, Сербія) — «Круг» (Черкаси) — 3:0.

Футбол

Керівництво «Чорноморця» задовольнило заяву про відставку з поста головного тренера команди Віталія Шевченка. В.о. керманича одеситів призначений Віктор Гришко, котрий до цього очолював ДЮСШ клубу.

* * *

Міський голова Івано–Фран­ківська, а за сумісництвом — президент обласної федерації футболу й наглядової ради ФК «Прикарпаття» Віктор Анушкевичус заявив, що команда не зніматиметься з турніру першої української ліги. Він визнав, що клуб справді вже зібрався вийти з ПФЛ, але, «усвідомивши величезне соціальне й виховне значення для регіону», вирішив продовжити виступи принаймні до зими. Подальша доля «Прикарпаття» залежатиме від результату пошуків інвесторів.

Плавання

Сьогодні в Запоріжжі стартує перший міжнародний турнір «Кубок Дениса Силантьєва «Містер Батерфляй». Ініціатором його проведення виступив срібний призер Олімпіади–2000, багаторазовий призер чемпіонатів світу й Європи Денис Силантьєв. У змаганнях, що проходитимуть за схемою етапів Кубка світу, візьмуть участь відомі плавці з кількох країн, у тому числі й українці Олег Лісогор та Яна Клочкова.

Олімпізм

Керівництво українського спорту висловило сподівання, що на Олімпійські ігри у Ванкувері 2010 року наші атлети здобудуть більше 50 путівок. Перші три ліцензії для команди вже отримали стрибуни з трампліна.