НОВИНИ ПЛЮС

06.11.2008

Другий крок — геноцид

Міністр закордонних справ Володимир Огризко вважає, що визнання Європарламентом Голодомору в Україні злочином проти людства є лише першим кроком, і хоче підтримки України Євросоюзом у Генеральній асамблеї ООН. Про це йдеться в інтерв’ю Огризка, оприлюдненому в інтернет–версії видання European Voice. «На сьогодні це добре — назвати це злочином проти людства. Це — перший крок, — каже міністр. — Другий крок — визнання Голодомору геноцидом — буде у майбутньому. Разом з інформацією та знаннями про цю подію це стане очевидним для всіх».

Армія кличе

Президент Віктор Ющенко підписав Указ про призов на строкову військову службу у 2009 році. «Призвати на строкову військову службу громадян України чоловічої статі, яким до дня відправлення у військові частини виповнилося 18 років, та старших осіб, які не досягли 25–річного віку у квітні — травні 2009 року та в жовтні–листопаді 2009 року», — йдеться в Указі.

Раніше Юлія Тимошенко заявляла про те, що збирається перевести Збройні сили на контрактну основу з 2009–го.

Конкурс на значки для комітетів ВР

Апарат Верховної Ради може оголосити конкурс на розробку логотипів усіх 27 комітетів парламенту. Про це, за повідомленням газети «Дєло», розповів керівник Тендерного комітету — керуючий справами ВР Володимир Шекера на відкритій нараді працівників управління справами парламенту з розробки майбутнього порталу ВР, спікера та комітетів. «У кожного комітету є своє «обличчя», і потрібно, щоб профільна веб–сторінка йому відповідала», — зазначив Шекера. Він додав, що «поки це тільки ідея», умови конкурсу потрібно ще продумати. Портал обійдеться державі у 493 тис. грн. Компанія–підрядник — KI Technology — показала на нараді робочі варіанти дизайну.