Захмарні штани

06.11.2008

Якщо колись до нас завітають інопланетяни заввишки з багатоповерхівку, землянам буде чим їх зустріти. Принаймні без штанів гості не залишаться. Судячи з того, як регулярно в різних куточках планети ставлять рекорди з пошиття найбільших джинсів, найпопулярнішими на Землі брюками велетні забезпечені. Чотири роки тому до Книги рекордів Гіннесса потрапили джинси, пошиті в Києві, довжина яких становила 31 метр — як дев’ятиповерховий будинок. Згодом це досягнення перевершили майстри з колумбійського Медельїна зі своїми «штанцями» 35 метрів завдовжки і 25 завширшки.

Та перуанці заткнули за пояс усіх: джинси їхнього дизайну в довжину сягають 43 метри і важать аж 7,5 тонни. Брюки моднячі: кравці передбачили величезні кишені, ґудзики і пасок на 30метрову талію. Якщо дивитися на одежину знизу, пояс ховається десь у хмарах. Перша спроба продемонструвати штани­рекордсмени широкому загалу зазнала невдачі, оскільки три підйомні крани не змогли відірвати їх від землі.

Як з’ясувалося, жодному в­е­летневі важковаговий «кутюр» не дістанеться. Голова швейної компанії пообіцяв після Нового року (або й раніше) пустити джинси на рюкзаки для місцевих школярів.