ХРОНІКА

06.11.2008

Кульова стрільба

У другий день фіналу Кубка світу в Таїланді кримчанин Артур Айвазян посів друге місце в стрільбі з трьох положень. Наш олімпійський чемпіон набрав 1265,7 очка, пропустивши вперед американця Метью Еммонса (1269,0), але випередивши китайця Жанбо Джіа (1264,6). Донеччанин Юрій Сухоруков показав восьмий результат (1259,5).

Тріумфатор Пекіна–2008 львів’янин Олександр Петрів у вівторок набрав п’яту суму балів у стрільбі зі швидкісного пістолета з 25 метрів.

Учора, в останній день змагань, українець Олег Омельчук переміг у стрільбі з пневматичного пістолета з 10 м. Наталія Калниш стала шостою в стрільбі з пневматичної гвинтівки з 10 м, а Артур Айвазян у цій вправі серед чоловіків — сьомим.

Баскетбол

Чоловіки. Єврокубок. 2–й кваліфікаційний раунд (перший матч). «Панеллініос» (Греція) — «Київ» (Україна) — 96:69 (Гранді (24) — Райт (14), Дроздов (12)).

Кубок виклику. 2–й кваліфікаційний раунд (перший матч). «Широкі Брієг» (Боснія і Герцеговина) — «Сумихімпром» (Україна) — 73:73 (Йосипович (15+13 підбирань) — Кусо (18+14 підбирань)).

Волейбол

Чоловіки. Кубок виклику. 2–й раунд (перший матч). «Локомотив» (Харків) — «Войводина» (Нові Сад, Сербія) — 3:1.

Жінки. Кубок ЄКВ. 1/16 фіналу (перший матч). «Джинестра» (Одеса) — ЮССП (Франція) — 3:1.

Хокей

Збірна України позавчора почала триденний навчально–тренувальний збір, що є етапом підготовки до лютневого відбору на Олімпійські ігри–2010. Наставник команди Олександр Сеуканд і його помічники — Дмитро Христич, Олександр Савицький та Василь Бобровников — викликали до Києва хокеїстів переважно з українських і білоруських клубів. Крім того, з Росії приїхав форвард «Трактора» Вадим Шахрайчук, а з латвійського «Латгале» — Павло Борисенко.

* * *

НХЛ. «Торонто» — «Кароліна» — 4:5 ОТ (Понікаровський «Т» — 16:16, 3 кидки, «–1»).

Футбол

48–річний Дієго Марадона позавчора ввечері був офіційно представлений як новий тренер збірної Аргентини. Легендарний форвард змінив на цій посаді Альфіо Бесіле, котрий пішов у відставку 16 жовтня після поразки аргентинців збірній Чилі у відборі на ЧС–2010. Більшість уболівальників Аргентини негативно поставилася до призначення Марадони, адже попередній тренерський досвід екстравагантного футболіста в клубах «Мандіу де Кар’єнтес» і «Расинг» був позначений невдачами, до того ж Дієго має проблеми з наркозалежністю.