Джура української літератури

Джура української літератури

Важкий шлях до визнання в українській літературі! Працюючи з року в рік, щодня горблячись над письмовим столом, дочекатися слави у... 70 років! Саме так виглядає ситуація з одним із кращих українських дитячих авторів Володимиром Рутківським. Про літератора почали говорити після виходу в «А–БА–БА–ГА–ЛА–МА–Зі» його книжки «Джури козака Швайки». Якось забувши, що цей рукопис пролежав у письменницькому столі аж 15 років! І жодному видавництву в часи найбільшого дефіциту текстів для дітей не було до нього діла. Та й у видавництві Малковича у «Джур» була далеко не проста доля.

У Богдана Батруха і рекорд, і 3D

У Богдана Батруха і рекорд, і 3D

«Мадагаскар–2» — дітище Еріка Дарнелла і Тома Макграта — вийшов у прокат в перед­останній день шкільних канікул і в перший же день побив касовий рекорд — 2 363 650 гривень. У це можна повірити з огляду на те, що квитки на «Мадагаскар» на вихідні були розкуплені в київських кінотеатрах на два дні вперед. Найуспішніші досі «Пірати Карибського моря», які теж «прокатувала» компанія B&H Film Distribunion, у перший день збирали плюс–мінус півтора мільйона гривень кожна частина, а російська стрічка «Адмірал», на яку покладала великі надії дистриб’юторська компанія Gemini, першого дня зібрала 1 289 965 гривень.

Дорогий супрематизм

Дорогий супрематизм

Третього листопада на торгах аукціонного дому Sotheby’s у Нью–Йорку було встановлено новий рекорд на роботу російського художника, пишуть російські ЗМІ. «Супрематичну композицію» 1916 року Казимира Малевича купили за шістдесят мільйонів дві тисячі п’ятсот доларів.

Всі статті рубрики