НОВИНИ ПЛЮС

04.11.2008

Справа про загибель Шуби

Генеральний прокурор Олександр Медведько, перебуваючи вчора в Дніпропетровську, заявив, що комплекс судово–криміналістичної експертизи у справі за фактом загибелі прокурора Дніпропетровської області Володимира Шуби ще не завершений. За його словами, попередньо можна сказати, що загибель Шуби є «трагічною випадковістю» в результаті необережного поводження зі зброєю. Водночас слідство також відпрацьовує версію «навмисне вбивство».

Кримінальну справу за фактом загибелі Шуби, порушену за статтею «вбивство через необережність», розслідує потужна оперативно–слідча група, яку очолює начальник управління ГПУ В’ячеслав Перч.

Генпрокурор також повідомив, що постріл, у результаті якого загинув Шуба, був зроблений з близької відстані, сліди пороху залишилися. «Нічого під час слідства не пропало», — уточнив Медведько.

Курс гривні стабілізується

Учора Національний банк України вийшов на міжбанківський валютний ринок із курсом 5,85 гривень за долар (тоді як у п’ятницю продавав за курсом 5,95 грн./дол.). Ринкові котирування на початку торгів перебували на рівні 5,80–5,85 грн./дол., до обіду зросли до 5,85–5,95.

Газові переговори з Росією

Голова НАК «Нафтогаз України» Олег Дубина у п’ятницю провів черговий раунд переговорів із російськими колегами з компанї «Газпром». Ніяких документів за підсумками переговорів підписано не було, і Дубина повернувся з пустими руками, повідомляє агентство «Інтерфакс–Україна».

«Нафтогаз» планував до 30 жовтня укласти з «Газпромом» прямий контракт на постачання в IV кварталі 2008 року середньо– і центральноазіатського природного газу по 179,5 дол. за тисячу кубометрів, а до 1 листопада — довгострокові контракти на постачання газу в Україну і його транзит.

Лазаренка так просто не відпустять

Посол США в Україні Вільям Тейлор вважає, що екс–Прем’єр–міністр Павло Лазаренко не повернеться найближчим часом в Україну. Про це він сказав в інтерв’ю «Газеті 24». «Лазаренко був засуджений у США за 15 обвинуваченнями. Сім із них були переглянуті і зняті. Вісім, які стосуються відмивання грошей, залишилися в силі. За цими обвинуваченнями він визнаний винним і отримав термін ув’язнення — дев’ять років. Чотири роки він уже відсидів. В останньому раунді розгляду суддя ухвалив, що має бути ще один перегляд справи. У судді є питання з приводу терміну, який залишилося відсидіти Лазаренку. Я не очікую, що пан Лазаренко з’явиться в Україні найближчим часом», — пояснив посол.