Криза йде — кінотеатри скирдують!

04.11.2008
Криза йде — кінотеатри скирдують!

Дивина: на вулиці — економічна криза, американські ЗМІ наввипередки роздають своїм співгромадянам поради, як залишитися на плаву в такі скрутні часи, а шість уїк–ендів поспіль виручка кінотеатрів США перевищує аналогічні результати минулого року. Це важко пояснити, але саме завдяки касовим зборам минулого тижня загальні доходи від кінопрокату–2008 випередили показники 2007–го ($7,88 млрд. проти 7,83 млрд. за десять місяців попереднього року). Як видно, щоб не плакати від фінансових утрат, американці масово йдуть у кіно.

А фільми там показують здебільшого веселі. Прогнозовано почав робити касу мультик «Мадагаскар–2». А ось на визначний успіх третьої частини проекту «Класний мюзикл» мало хто розраховував. Студія Діснея планувала стартові прибутки на рівні $25–30 млн., проте стрічка Кенні Ортеги зібрала за уїк–енд майже втричі більше.

«Класний мюзикл: Випускний» — фільм неабиякий. Дві попередні частини серіалу були дуже успішними, але їх показували тільки на ТБ (Disney Channel) й продавали на DVD. Нібито пересічний телевізійний проект із мінімальними витратами на виробництво переріс у цілу подію індустрії розваг, породивши тематичні реаліті–шоу, музичні хіти з мільйонними продажами, лінії супутніх товарів під брендом High School Musical. Тепер продовження історії про стосунки хлопців та дівчат у старших класах вийшло на великий екран — і знову б’є рекорди. У третій частині герої готуються до вступу в коледж.

«Обличчями» проекту є молоді актори Зак Ефрон і Ванесса Хадженс. Нещодавно чорнява Ванесса, котрій за місяць виповниться 20, зізналася, що Зак є її бойфрендом і в реальному житті. Славу каліфорнійській акторці принесла роль Габріели Монтез в «Класних мюзиклах», а загалом дівчина знялася вже в 13 фільмах і серіалах.

Крім акторського таланту, міс Ха­дженс має ще й чудові вокальні дані: видала два альбоми й три сингли.

Популярність Ванесси «підігріта» й однією вельми скандальною акцією: рік тому в інтернеті з’явилося фото голої акторки, котра позує невідомому фотографу–любителю у своїй спальні. Хадженс вибачилася за це, а представники «дитячої» компанії «Дісней», на яку працює Ванесса, пробачили дівчині таку витівку й продовжили співпрацю.