ХОКЕЙНА МОЗАЇКА

04.11.2008

Керівництво незмінне, цілі нові

На генеральному конгресі Феде­ації хокею України, який відбувся минулої п’ятниці в Києві, на пост президента було переобрано Анатолія Брезвіна. Конгрес прийняв до складу ФХУ 14 нових колективних членів і вніс кілька змін до статуту. Зокрема, президент отримав право призначати терміном на один рік віце–президентів, хоча раніше їх обирали. Пан Брезвін одразу взяв трьох нових віце–президентів: В’ячеслава Завальнюка, Олександра Сопіта, Михайла Резника.

Керівник ФХУ повідомив, що впродовж двох наступних років у Києві має з’явитися п’ять ковзанок. Одну збудує міська влада, дві — держава в рамках програми «Хокей України», ще як мінімум дві — приватні власники. Анатолій Брезвін запевнив, що до кінця 2008 року відкриються всі чотири обіцяні споруди зі штучним льодом — крім Донецька, їх матимуть Калуш, Херсон і Харків. У 2009 році планується пустити до ладу за державний кошт ще 12 ковзанок.

На прес–конференції стало відомо, що «Сокіл» отримав запрошення з наступного сезону грати в Континентальній хокейній лізі. Але чи зважиться на це керівництво клубу, наразі невідомо. Перші особи ФХУ пообіцяли, що докладуть зусиль, аби команда в будь–якому разі виступала в київському Палаці спорту.

Чемпіонат Росії

Вища ліга. Дивізіон «Захід». «Капітан» — «Сокіл» — 2:1 (0:0, 1:1, 1:0; Виноградов, 22; Філатов, 47 (більш.) — Цируль, 34).

Чемпіонат України

Центральний дивізіон. «Харків» — «Компаньйон» — 2:3.

Турнірне становище після 8 матчів: «Харків» — 17, «Білий барс» — 14, «Компаньйон», «Сокіл» — 11, АТЕК — 7.

Західний дивізіон. «Патріот» (Вінниця) — «Експрес» (Львів) — 8:12, 3:12.

Східний дивізіон. «Сумські ворони» — «Придніпровськ» (Дніпро­петровськ) — 2:3.

НХЛ

«Кароліна» — «Торонто» — 6:4 (Понікаровський «Т» — 14 хв., 2 кидки, «–1»), «Торонто» — «Рейнджерз» — 5:2 (Понікаровський «Т» — 18:22, 4 кидки, «–1»), «Сент–Луїс» — «Піттсбург» — 3:6 (Федотенко «П» — не грав).