П’ятий уп’яте

04.11.2008
П’ятий уп’яте

Досвід і техніка Сергія Дзинзирука дозволили йому перемогти колумбійця Хуліо.

Черговий захист Сергієм Дзинзируком звання чемпіона світу за версією WBO — уже п’ятий за ліком — видався непростим. 32–річному уродженцеві Криму, а нині — мешканцю Броварів протистояв молодий колумбієць Хоель Хуліо. Почавши кар’єру професіонала вже в 15 (!), до 23 років Хуліо провів 35 двобоїв, з яких 34 виграв.

У звітному бою в німецькому Оберхаузені південноамериканець продемонстрував свою майстерність і швидкість у перших чотирьох раундах — після них у записах суддів Хуліо був попереду. Та потім Дзинзирук пристосувався до манери суперника і нав’язав йому свій, можна сказати, прагматичний, але водночас технічний бокс. Сергій вдало захищався і нечасто, проте успішно атакував. У другій половині 12–раундової дуелі Хоель втомився, й українець довів бій до перемоги. Усі три судді віддали перевагу чинному володарю титулу WBO у ваговій категорії до 69,9 кг, — 116:112, 116:112, 117:111.

Таким чином, Дзинзирук продовжив свою переможну ходу на профі–ринзі до 36 поєдинків. Шкода лише, що його промоутеру Клаусу–Пітеру Ко­лю ніяк не вдається домовитися про об’єднавчий двобій. Наприклад, із першим номером WBO — славнозвісним Оскаром де ла Хойєю.

Нагадаємо, що, крім Сергія, чемпіонськими титулами володіють ще чотири українці: брати Клички, Юрій Нужненко й Андрій Котельник.

 

А ТИМ ЧАСОМ...

Суперником чемпіона світу IBF й WBO в суперважкій вазі Володимира Кличка в бою 13 грудня в Мангеймі буде 36–річний американець Хасім Рахман. У 2005 році він мав зустрічатися з Віталієм Кличком, але те протистояння через травму українця не відбулося. У серпні 2006–го Рахман програв титул WBC Олегу Маскаєву, після чого переміг у чотирьох двобоях поспіль. Останній, у липні цього року проти Джеймса Тоні, перервали в третьому раунді через розсічення на голові Рахмана.