Хто тут нижчий за класом?

31.10.2008
Хто тут нижчий за класом?

Динамівець Флорін Чернат отримав змогу вийти на поле в кубковій грі проти «Зорі». (Фото Олександра ПРИХОДЬКА.)

Одна восьма національного Кубка не обійшлася без сенсацій. У цьому раунді за вихід до чвертьфіналу боролося аж п’ять клубів із першої ліги, й два з них подолали бар’єр.

Реєстр «першоліговиків» зменшився після розгромного домашнього програшу столичної «Оболоні» полтавській «Ворсклі» (1:4) — ця гра відбулася на день раніше за інші поєдинки. Господарі, які цього сезону прагнуть підвищитись у класі, нічого не змогли протиставити одному з лідерів прем’єр–ліги.

А вже наступний ігровий день показав, хто з українських клубів володіє справжнім кубковим характером. Найкраще це продемонстрували футболісти «Олександрії», які на попередньому етапі вибили з боротьби за трофей львівські «Карпати». Тепер команда з Кіровоградської області протистояла дніпропетровському «Дніпрові».

Наставник гостей Воло­димир Безсонов випустив на матч експериментальний склад, давши пограти молодим. Дніпропетровські «змінники» відзначились уже на перших хвилинах матчу — Артур Карноза, який останнім часом роззабивався за дублерів «Дніпра», уперше відзначився за «основу». Гості й далі продовжували володіти ініціативою, але рахунок так і не подвоїли. Натомість відзначилася «Олександрія» — у кінці тайму після подачі кутового вдало зіграв головою нападник Володимир Постолатьєв.

Після перерви глядачі голів не побачили, тому переможця довелося визначати в серії пенальті. 11–метрові удари успішніше виконали представники першої ліги. У «дніпрян» «промазали» Віталій Денисов та Андрій Воробей.

Ще одним клубом нижчого дивізіону, який пройшов далі, стала алчевська «Сталь». Супротивник у них був не такий грізний — «Львів» минулого року сам грав у нижчому класі, а зараз пасе задніх в елітному дивізіоні. Гра була доволі рівною, але команда з Луганщини зберегла свої ворота на замку, тоді як Андрій Радь пропустив двічі. Після матчу наставник гостей Сергій Ковалець не виглядав надміру засмученим: «Кубкові турніри тим і прекрасні, що команди першої–другої ліг в одній грі можуть влаштувати сенсацію».

Подібні подвиги не вдалися «Феніксу–Іллічівцю» з селища Калініно, який у кримському дербі поступився «Таврії» (0:2), та футболістам «Закарпаття», котрим випало змагатися з чинним володарем Кубка. «Шахтар» хоч і грав резервним складом, але виглядав значно переконливіше. Після зустрічі наставник гостей Мірча Луческу похвалив активні дії ужгородців: ще б пак, адже за рахунку 1:3 вони мали забивати ще принаймні раз, однак змарнували вихід сам на сам із Рустамом Худжамовим. Підсумок — 1:4. Відзначимо перший гол в Україні болівійського форварда «гірників» Марсело Морено.

Прогнозовано вийшли до наступного раунду змагань донецький «Металург» та київське «Динамо», які забили супротивникам по два «сухі» м’ячі. Кияни розправились із луганською «Зорею», яку нещодавно обіграли в чемпіонаті з рахунком 5:0. На кубкову зустріч Юрій Сьомін випустив найближчих резервістів, і ті довели свою спроможність. Цього вечора на стадіоні ім. Лобановського відзначали 30–річчя організованого фанатського руху «Динамо»: «ультрас» досхочу повеселилися, прийшовши в радянських шапках–«півниках», саморобних плетених шарфах та заспівуючи «речівки» з минулого століття.

Харківський «Металіст» та київський «Арсенал» теж нещодавно зустрічалися у внутрішній першості, і в їхньому протистоянні знову зафіксовано той самий рахунок —3:1, хоча Мирон Маркевич дав відпочити лідерам і випустив напіврезервний склад.

 

ТАБЛО

Кубок України. 1/8 фіналу (матчі вечора середи)

«Металіст» — «Арсенал» (К) — 3:1

Голи: Коваль, 6; Обрадович, 28 (пен.); Зезе, 90+3 — Старогородський, 69

9 500 глядачів

«Олександрія» — «Дніпро» — 1:1 (пен. — 6:5)

Голи: Постолатьєв, 38 — Карноза, 4

5 000 глядачів

«Сталь» (А) — «Львів» — 2:0

Голи: Назаренко, 28; Гаврик, 88

3 500 глядачів

«Харків» — «Металург» (Д) — 0:2

Голи: Фабіо, 22; Кінгслі, 62

2 200 глядачів

«Динамо» — «Зоря» — 2:0

Голи: Ярмоленко, 16; Саблич, 21

2 500 глядачів