А в’язниця — не віртуальна

29.10.2008

Віртуальність так активно входить у наше життя, що, не виключено, незабаром людство проводитиме значно більше часу в інтернеті, ніж у реальному світі. Дехто живе так уже зараз, і нерідко це призводить до не вельми приємних наслідків. Для 43–річної вчительки музики з Японії захоплення комп’ютерним життям завершилося цілком реальним арештом. Жінку затримали за те, що вона... вбила свого віртуального чоловіка.

Японка захоплювалася дуже популярною в країнах Азії і Тихоокеанського регіону грою Maple story. Її учасники воюють з монстрами, але можуть також через своїх цифрових персонажів спілкуватися одне з одним, дружити, заводити романи і навіть одружуватися (усе це, звісно, віртуально). Якось героїня цієї історії несподівано для себе отримала розлучення від комп’ютерного чоловіка. Це її так розлютило, що жінка якимось чином дізналася ім’я і пароль користувача, який перебував з нею у віртуальному шлюбі, і, зайшовши під його логіном у гру, вбила цього персонажа.

І потрапила у в’язницю — вже не в комп’ютері, а в місті Саппоро. Саме там мешкає 33–річний товариш, який грав у Maple story чоловіка ігроманки. Жінку звинувачують у незаконному доступі до комп’ютера під чужим іменем і маніпулюванням даними. За це вчительці загрожує до п’яти років в’язниці і штраф до п’яти тисяч доларів.