Крильця барбекю по–київськи

25.10.2008
Крильця барбекю по–київськи

Олександр Матвійчук позавчора розпечатав ворота «Крилець». (Фото Олександра ПРИХОДЬКА.)

У нинішньому сезоні київська команда настільки привчила своїх прихильників до перемог, що ніхто й близько не припускав можливої поразки від одного з аутсайдерів російської «вишки». Завадити «Соколу» впоратися з «Крильями совєтов» могла хіба що втома, викликана напруженим календарем. Утім «біло–сині» вийшли з ситуації гідно, вигравши три двобої в Континентальному кубку й шість домашніх зустрічей у вищій лізі. А якщо взяти до уваги й перемогу в останньому виїзному поєдинку в Рязані, то успішна хода киян налічує вже десять ігор.

Тріумфальна серія позавчора ледь не перервалася в Броварах. Не без труднощів вигравши у «Крилець» перший матч, у другому «Сокіл» створив проблеми сам собі. Спочатку ударна друга ланка не відбилася від молодих і швидких московських парубків. А потім і Вадим Селіверстов, який лише вдруге в чемпіонаті замінив на останньому рубежі Ігоря Карпенка (у того заболіло коліно), фактично закинув шайбу у власні ворота. Гумовий диск летів повз ціль, але його напрямок змінила невдало підставлена голкіпером пастка.

Невдовзі Олександр Сеуканд посадив на лавку четверту п’ятірку, й команда кинулася навздогін. Після швидкого голу з близької відстані Олександра Матвійчука кияни не могли ще бодай раз пробити 36–річного Ільдара Мухометова аж до останньої хвилини третього періоду. Тоді господарі, замінивши воротаря на шостого польового гравця, взяли своє кількістю — за 22 секунди до сирени першим на добиванні опинився захисник Андрій Срюбко. У додатковій п’ятихвилинці деморалізованих гостей після філігранного пасу Віталія Литвиненка добив кращий снайпер «Сокола» Вадим Аверкін. На балансі росіянина у «вишці» вже дев’ять голів.

Тепер український флагман нарешті отримає невеличкий перепочинок. Наступні зустрічі команда проведе 29—30 жовтня в Бєлгороді.

 

ТАБЛО

Чемпіонат Росії. Вища ліга. Дивізіон «Захід». «Сокіл» — «Крилья совєтов» — 5:3, 3:2 ОТ (1:2, 0:0, 1:0, 1:0; Матвійчук, 17; Срюбко, 60; Аверкін, 64 (більш.) — Єфимов, 2; Курвяков, 16); «Дмитров» — «Бєлгород» — 5:1, 3:2; «Титан» — «Капітан» — 0:4, 1:0 (бул.); МХК «Крилья совєтов» — ХК ВМФ — 5:0, 3:4 ОТ; «Рязань» — «Рись» — 1:2, 1:6; «Кристал» (Е) — «Липецьк» — 5:4, 4:2.

Лідери: «Сокіл» — 45 (18 матчів), «Дмитров» — 43 (16), МХК «КС», «Рись» — 36 (16), «Капітан» — 27 (16).

* * *

Чемпіонат України. Центральний дивізіон. «Харків» — «Сокіл» — 12:1.

Кияни зазнали найбільшої поразки за всю історію національних першостей.

* * *

НХЛ. « «Бостон» — «Торонто» — 2:4 (Понікаровський «Т» — 18:38, 0+1, 1 кидок, «+1», 2 хв. штр.), Піттсбург» — «Кароліна» — 4:1 (Федотенко «П» — 17:48, 1+0, 6 кидків, корисн. «+1»).

Зробивши найбільше кидків серед усіх учасників матчу, Руслан Федотенко закинув першу шайбу в сезоні.