«Треба розібратися з цими злочинцями!»

23.10.2008

Президент Віктор Ющенко учора вчергове відвідав Головне слідче управління ГПУ. За останні три місяці це вже третій візит глави держави до слідчих, які розслідують справу про отруєння Ющенка. Очікуючи на поважного постраждалого, співробітники ГПУ на очах у журналістів навіть підмели поріг перед входом до будівлі слідчого Главку на Подолі. Але прибувши сюди, Президент не поспішав на зустріч зі слідчими і близько години спілкувався з журналістами.

Глава держави дав високу оцінку роботі Генпрокуратури щодо розслідування справи про отруєння, адже, на його думку, «за останній рік–півтора слідчі виконали колосальний, над­звичайно великий масив роботи». Водночас Президент зауважив, що хоча слідчі й досягли значного прогресу, але без допиту трьох ключових фігурантів справи, які нині переховуються в Росії, ефективного продовження розслідування в найближчий час марно очікувати. Утім постраждалий Ющенко не сумнівається в тому, що ця справа обов’язково буде розкрита.

«Я впевнений, що з точки зору відповіді й відповідальності тих людей, які стояли за цим злочином, відповідь буде. Я хочу вам цей оптимізм передати як журналістам, як простим громадянам України, — сказав Президент Ющенко. — Нам потрібно з цими злочинцями розібратися і все необхідне робити для того, щоб підтримувати роботу правоохоронних органів».