«Побачите там кризу, не чіпайте. Вона моя!»

«Побачите там кризу, не чіпайте. Вона моя!»

Цілу Божу ніч із вівторка на середу у вікнах урядового будинку, які належать Міністерству фінансів, горіло яскраве жовте світло, надаючи сірому багатоповерховому монстрові якихось карнавальних ознак. Там, на верхніх поверхах, підлеглі Віктора Пинзеника, звитяжно перевиконуючи стахановські норми урядової праці, виконували своє непросте завдання — розробити антикризовий законопроект ще до того, як перші ранкові промені сонця впадуть на кабмінівське подвір’я. Прем’єр Юлія Тимошенко, яка тиждень тому з цифрами та показниками в руках заперечувала існування будь–яких кризових явищ в українській економіці, тепер рішуче розвернула свою точку зору на 180 градусів — і активно розпочала рятувати Україну від цілої купи проблем.
Чорні автомашини з урядового гаража учора м’яко повертали на вулицю Грушевського, коли на вулиці ще тільки починало сіріти: Юлія Володимирівна призначила традиційне засідання свого кабінету на шокуюче ранній для київських чиновників час — сама вона ввійшла до зали о 8.00.

«Наші» банки — за «їхні» гроші

«Наші» банки — за «їхні» гроші

Реформістська термінологія та навіть словосполучення «економічна криза», яке вперше злетіло з тендітних уст Прем’єра, пов’язують з початком її перемовин із Міжнародним валютним фондом про надання позики «Стенд–бай». Сама Юлія Тимошенко не особливо заперечує цей факт. «Ми отримали пакет пропозицій щодо виходу з кризи і зараз будемо його адаптовувати до України», — розповіла вона про своє перебування на саміті Європейської народної партії й уточнила: нині вона узгоджує цей пакет із МВФ, що погодився виділити під нього кредитну лінію. За різними заявами урядовців, наближених до Леді Ю, йдеться про суму від 4 до 16 мільярдів доларів. Сама Юлія Володимирівна обмовилася про 14 мільярдів.

Всі статті рубрики