З подіуму — на сцену

21.10.2008
З подіуму — на сцену

У Кейт Мосс руйнується мозок. Ні, зовсім не через вживання наркотиків і алкоголю, як одразу спадає на думку. Найуспішніша манекенниця Британії переконана, що її «сіру речовину» нищить... робота моделі. Тому Кейт, яка за свою 20–річну кар’єру досягла в модельному бізнесі шалених висот і шалених же заробітків, вирішила зав’язати. «У день свого 35–річчя я піду зі світу великої моди назавжди», — заявила днями британка. І добила прихильників новиною про те, що залишає подіум заради слави... рок–зірки.

Із твердженням Мосс про те, що «іти треба на піку слави», можна погодитись. Але що вона забула на сцені — це вже інше питання. Очевидно, на такі амбіції її надихнув колишній бойфренд, фронтмен рок–гурту Babyshambles Піт Догерті, який залучив Кейт до запису свого альбому Down In Albion.

Утім тривалий і нервовий роман із Догерті вже позаду — тепер у Кейт нова любов і нові проблеми. Минулого місяця супермодель розійшлася зі своїм нинішнім бойфрендом, 40–річним музикантом Джемі Гінсом — йому не подобалась пристрасть подруги до шкідливих звичок і п’янок–гулянок до ранку. Однак тепер пара знову зійшлася: заради коханого Кейт пообіцяла кинути пити й нюхати кокаїн та повністю змінити спосіб життя. І справді, більше не вживає алкоголю чи тим паче чогось міцнішого.

Хоча, подейкують, річ не тільки в ультиматумі Гінса. Останнім часом манекенниця полюбила вільний одяг і дещо округлилася, тож не виключено, що Мосс вагітна. Нагадаємо, у неї вже є шестирічна донька Ліла Грейс від Джефферсона Хека. Після її народження Кейт повернулася на подіум, але якщо знову піде в декрет, то, не виключено, й справді завершить кар’єру «з кінцями».