Крістіна Агілера: Я просто щаслива бути жінкою

18.10.2008
Крістіна Агілера: Я просто щаслива бути жінкою

Навіть не віриться, що це та сама дівчинка, яка колись затято конкурувала з Брітні Спірс і намагалася приховати невпевненість у собі за епатажними нарядами й поведінкою. Крістіна Агілера подорослішала. Вона й досі занадто сміливо вдягається, перепалює волосся «під перекис» і користується занадто яскравим макіяжем, але робить це тільки тому, що їй так подобається. А все завдяки двом подіям, що змінили її життя: одруженню з музичним продюсером Джорданом Братманом та народженню первістка — сина Макса.

«Та Крістіна, яка була до заміжжя, назавжди залишилася в минулому. Тепер я — стильна й сильна жінка, що знає собі ціну», — заявляє поп–зірка. Агілері начхати на думку стилістів, які вже не вперше називають її «однією з найгірше одягнених знаменитостей». «Вони ставлять таке тавро на всіх, хто виглядає справді цікаво», — переконана співачка. Можливо, вона залишилася вульгарною, але вже не як підліток, а як жінка, котра не соромиться бути собою. Як у житті, так і в музиці.

 

«Тепер мене надихає поп–арт і Енді Уорхол»

— Крістіно, ти тепер здаєшся інакшою, ніж раніше. Маєш новий імідж?

— Своїм виглядом і своїми піснями я демонструю, наскільки я щаслива і як мені зараз добре. Моя музика і мій вигляд завжди були єдиним цілим. Оскільки на якийсь час моє життя трохи заповільнилося (очевидно, Крістіна має на увазі коротку професійну паузу у зв’язку з народженням сина. — Ред.), я мала достатньо часу, щоб знайти нове натхнення. Наприклад, зараз мене неабияк надихає поп–арт. Знаєте картини Енді Уорхола, з їхніми яскравими кольорами? Це точно відображає мій нинішній стан: щастя й потужний енергетичний заряд. У мене зараз дуже позитивний погляд на життя, і це впливає на все, що я роблю і творю. У моєму останньому альбомі це дуже яскраво відбилося, включно із захопленням творчістю Уорхола.

— Хочеш сказати, що й звук на твоїх концертах тепер у стилі 1960–х, коли творив Уорхол?

— От послухайте — і дізнаєтесь (підморгує). Насправді в моїй новій програмі є й багато модерних елементів, адже окрім поп–арту, я ще дуже люблю Токіо (у дитинстві Крістіна певний час прожила в столиці Японії. — Ред.). Ми з Джорданом були там на вакаціях. Це місто неймовірно заряджає енергією, воно надзвичайне. Ідеш по вулиці, а навколо тебе просто мільярд людей, так багато!

— І всі, мабуть, витріщаються на зірку...

— Ой, знаєте, я дуже маленька, тому просто надягала на голову капюшон або кепку й спокійнісінько розгулювала вулицями невпізнана.

«Якщо я люблю яскраву помаду, це не означає, що я розпусниця»

— Чи є в тебе — людини, яка має мільйони шанувальників в усьому світі, — свій кумир?

— Я знаю, це банально, але мій кумир — моя мама. Вона завжди підтримувала мене і заохочувала робити те, що мені подобається найбільше. Я стала співачкою, але знаю, що якби я захотіла стати вчителем, то моя мама підтримала б мене так само палко.

Мама навчила мене завжди буди чесною і ніколи не стримувати своїх емоцій. Завдяки цьому я завжди яскраво демонструю свої почуття. Коли мене щось турбує, це одразу видно по моїй поведінці. Я зазвичай записую свої емоції у щоденнику і, скажу вам, це дуже корисна звичка. Інколи візьмеш старий щоденник, почитаєш — і так смішно стає. Невже мене справді непокоїли такі дурниці? В основному всі мої тодішні проблеми були пов’язані з хлопцями. Це так безглуздо! Серйозно, дівчата, не дозволяйте їм займати всі ваші думки. Хлопець повинен поводитися з вами як з принцесою, а в іншому випадку він цього не вартий.

— Ти завжди дуже сексуальна. Наскільки це для тебе важливо — так виглядати?

— Ха! Це ж очевидно — я люблю одягатися провокаційно. Дехто вважає це непристойним, але я дивлюся на це з іншого боку. Я просто щаслива бути жінкою і хочу, щоб увесь світ це знав. У цьому ж немає нічого поганого, правда? Оскільки я постійно перебуваю в центрі уваги, то вважаю, що важливо бути взірцем для інших дівчат. Я хочу, щоб вони на моєму прикладі бачили: ти можеш бути такою, якою хочеш, і не важливо, як ти при цьо­му виглядаєш. Бо головне — внутрішня краса. Ненавиджу, коли люди намагаються чіпляти на мене ярлики. Так, я люблю яскраво–червону помаду, але якщо я фарбую губи саме так, це зовсім не означає, що я якась розпусниця. Я просто роблю так, як мені подобається і як мені комфортно.

«Сексуальною жінку робить упевненість у собі»

— Цього місяця ти випускаєш другу парфумерну лінію. Чому інші парфуми, а не, скажімо, колекцію одягу, як у інших знаменитостей?

— Парфуми — це те, що забезпечує тобі відчуття повного задоволення собою, своєрідний «останній штрих». Запах зберігається в пам’яті найбільше, і кожен має спогади, у яких саме аромат відіграє вирішальну роль. Цей нагадує вам про перший поцілунок, а цей — про ту веселу вечірку, коли ви танцювали до ранку зі своєю літньою любов’ю... Хіба це не варто того, щоб пахнути добре?

— Ти пам’ятаєш свої перші парфуми?

— Точної назви і марки — ні, але добре пам’ятаю, що я була від них у захваті. Я була такою «жіночною» дівчинкою (сміється). Любила макіяж, а отже, ніяк не могла обійтися й без парфумів. У моєї мами були парфуми у маленькому флаконі зі спреєм — для того, щоб ними бризнутися, треба було натиснути на м’яку кульку. Це був такий шик! І коли у мене з’явилися перші парфуми, я так пишалася, так раділа! І досі вважаю такі старомодні флакони найгарнішими.

До речі, мій новий аромат Inspire дуже «жіночий». Коли його «вдягаєш», то почуваєшся так, ніби весь світ біля твоїх ніг! Я вважаю, що для дівчини дуже важливо бути впевненою в собі. Впевненість — це те, що робить тебе дуже сексуальною. Тому я й випустила саме такі парфуми.

«Мій син вдихнув у мене нове життя»

— Ставши мамою, ти змінилася не тільки зовні, а й внутрішньо. Принаймні з твоєї поведінки це дуже помітно.

— Знаєте, народження дитини змінює все твоє ставлення до життя. Ти можеш вважати, що досягла найвищих вершин, що ти така крута і маєш усе, чого тільки можна бажати... доти, доки не народиш свого первістка. І тоді розумієш: усе, що було досі — це зовсім не те. Тепер ти зробила справді щось надзвичайне. Навіть не віриться, що жіноче тіло на таке здатне.

— Материнство якось вплинуло на твою творчість?

— Безперечно, син вдихнув у мене нове життя, а отже, змінилася й музика. І тексти, звісно — тепер мені хочеться розповідати про важливі проблеми, щиро говорити про своє важке дитинство (батько Агілери часто зазирав у чарку, бив доньку і дружину, аж доки мама не наважилася забрати Крістіну й піти від нього. — Ред.)...

— Десь через місяць після пологів ти розповідала, що не хочеш залишати сина самого й на мить, постійно тільки на нього й дивишся, і на себе часу геть не вистачає. Як із цим тепер?

— Ну подивіться на мої нігті — і все зрозумієте! (Інтерв’ю відбувалося у співачки вдома під час кількаденної перерви між концертами і світськими заходами — на нігтях Крістіни обдертий лак, на обличчі — нуль макіяжу, а волосся недбало зібране у хвіст. — Ред.). Я не скаржуся, але папараці завдають багато клопоту — навіть погуляти з малим на вулицю не вийдеш без макіяжу, бо ж чатують на кожному кроці, щоб сфотографувати тебе в якомусь «незірковому» вигляді.

«Щоб скинути 16 кіло, набраних під час вагітності, щодня займалася по 90 хвилин»

— Але тобі вдалося досить швидко прийти у форму після пологів. Кажуть, завдяки щоденному 90–хвилинному тренуванню, в програму якого входять бокс, біг задки по похилій біговій доріжці, силові вправи, гантелі... Звучить жорстко, якщо чесно.

— (сміється) Насправді я ненавиджу займатися! Щодня доводиться себе просто силою примушувати. Інколи так хочеться себе пожаліти, похникати щось на кшталт: «Я не можу це зробити»... Але в мене дуже хороший тренер. Вона знає, що на мене не можна тиснути, просто треба переконати, що я це можу. Коли я тільки починала, то навіть віджатися не могла, не кажучи вже про підтягнутися. Тепер віджимаюся дуже легко, а підтягтися можу вже більше п’яти разів поспіль — для мене це досягнення.

— Зате тепер виглядаєш просто супер. Як довго довелося тренуватися, щоб стати такою?

— Ну я взагалі перфекціоністка, тому після кожного тренування бігала до дзеркала й засмучувалася, коли не бачила результатів. Тренер мене ледве переконала, що на все потрібен час. І таки ж мала рацію — тепер я повністю собою задоволена, бо знову маю плаский живіт. Просто після вагітності й пологів моєю проблемною зоною став саме живіт — із попою й цицьками все було якраз дуже о’кей! Хоча загалом я набрала 16 зайвих кілограмів. Але як бачте, впоралася з ними завдяки важкій праці (сміється).

— А твої стосунки з чоловіком після народження дитини якось змінилися?

— Так, це зробило нас іще ближчими — ми усвідомлюємо, що пов’язані на все життя. Ми з ним — просто надзвичайна команда. Це стовідсотково мій чоловік. n

( За матеріалами голландського журналу «Космогьорл» та «Гламур».)

 

ДОСЬЄ «УМ»

Крістіна Марія Агілера

Народилася 18 грудня 1980 р. у Нью–Йорку в сім’ї уродженця Еквадору, військового Фаусто Вагнера Ксав’єра Агілери і вчительки іспанської мови Шеррі Лорейн Фідлер, ірландки за походженням.

Співати почала з дитинства, брала участь у багатьох музичних конкурсах і шоу талантів. У 1993 р. пройшла відбір на популярне шоу телеканалу студії Діснея «Новий клуб Міккі–Мауса», де виступала разом із Брітні Спірс і Джастіном Тімберлейком.

Після закриття шоу в 1994 р. почала сольну кар’єру. У 1998 р. записала пісню Reflection до мультфільму «Мулан», після чого підписала контракт із компанією звукозапису RCA Records. Відтоді випустила три повноцінних студійних альбоми (Christina Aguilera, 1999; Stripped, 2002; Back to Basics, 2006) та півтора десятка синглів. Зараз працює над четвертим альбомом, реліз якого запланований на наступний рік. 11 листопада цього року у США вийде альбом Keeps Gettin’ Better — найкращі хіти за десять років кар’єри. Лауреатка чотирьох премій «Греммі» та багатьох інших нагород.

19 листопада 2005 р. вийшла заміж за продюсера Джордана Братмана, з яким зустрічалася три роки.

12 січня 2008 р. народила сина, Макса Лайрона Братмана.

 

ЧЕКАЄМО

У Києві Крістіна Агілера виступить уперше.
20 жовтня — в Палаці спорту,
21–го — в Національному палаці «Україна».

Ціни на квитки кусаються: в Палаці спорту — від 250 (на танцпол) до 2500 грн.
В «Україні» — від 1000 до 9500 грн.

  • Огидні і прекрасні

    У Нью–Йорку відбулася одна з найулюбленіших подій шоу–бізнесової тусовки — церемонія вручення премії MTV Video Music Awards, заснованої найпопулярнішим музичним телеканалом у світі. Уперше подію такого масштабу організували в Брукліні, і незважаючи на «непрестижний» статус цього району, дійство було справді вражаючим. >>

  • Ольга Куриленко: Мені ніколи не спадало на думку зірватися

    Цілком можливо, що за кілька років світ перестане асоціювати Ольгу Куриленко винятково з дівчиною Бонда: сьогодні вона задіяна у кількох проектах всесвітньо відомих режисерів, що дає їй надію вийти за рамки образу статичної красуні. Сміливо припускаю, що у майбутній біографії актриси буде глава, в якій описуватиметься, що змінити амплуа їй дозволила робота у фільмі дебютантки Міхаль Боганім «Земля забуття» (картина виходить на екрани кінотеатрів України 26 квітня): Ольга грає молоду жінку, яка не може забути про трагедію, що сталася в її житті під час вибуху на ЧАЕС. Актриса сама вийшла на проект маловідомої режисерки. «Від когось Ольга довідалася, що існує сценарій фільму про Чорнобиль, і зацікавилася ним, — розповідала в інтерв’ю «УМ» Міхаль. — Оскільки я знімала до цього документальне кіно, то мені не йшлося про те, щоб залучити до роботи над фільмом відомих акторів. Але коли зустрілася з Ольгою і поговорила з нею, то зрозуміла, що вона підходить на цю роль».

    Незважаючи на те, що українка працює з такими великими, як Деніел Крейг, Терренс Малік, Том Круз, їй вдається залишатися «земною». «Особливі прикмети» цієї знаменитості: скромність, виваженість, працьовитість. Хоча, можливо, у майбутньому ми дізнаємося про недитячі інтриги, завдяки яким, а не лише екзотичній красі, Куриленко пробиралася на вершини Голлівуду, проте в інтерв’ю «УМ» Оля постала саме такою. За її словами, вона не по­требує «зіркової свити»: у неї немає менеджера, асистента, водія, публіциста. «Свою кінокар’єру я будую сама. Для простої поради мені достатньо мого асистента», — стверджує Куриленко. >>

  • Ковток води

    Лікарі, які робили розтин тіла співачки Уїтні Х’юстон, виявили в її легенях воду. Така остання новина із закулісся раптової смерті американської зірки поп– та соулмузики. >>

  • Хай живе королева!

    Цьогорічна, 58–ма, церемонія вручення найвищих американських музичних нагород «Греммі», яка відбулася в Лос–Анджелесі у ніч із неділі на понеділок за київським часом, пройшла під знаком жалоби. Напередодні у своєму готельному номері була знайдена мертвою славетна співачка Уїтні Х’юстон, яка мала виступити на цій церемонії, тож вечір фактично перетворився на вшанування її пам’яті. Спершу організатори навіть думали взагалі скасувати захід, але родина Х’юстон попросила цього не робити. Проте в програму церемонії було внесено зміни. >>

  • Король переміг Цукерберга

    Цьогорічна, 83–тя, церемонія нагородження премією Американської кіноакадемії виявилася чи не найбільш передбачуваною з початку сторіччя. В усіх головних номінаціях «Оскар» отримали фаворити, та й решта переможців критиків не здивували. >>

  • Німецька ПОПелюшка

    Змагання, в тому числі й музичні, привабливі несподіванками. Цьогорічне «Євробачення» подарувало дуже симпатичний «сюрприз»: перемогу звичайної німецької дівчини, вчорашньої школярки, яка, не маючи змоги похвалитися вокальними даними чи особливим музичним талантом, підкорила Європу своєю щирістю і простотою. Німеччина стоїть на вухах і носить Лєну Майєр–Ландрут на руках, продюсер на хвилі цієї ейфорії пропонує відправити її на «Євробачення» й наступного року, а сама тріумфаторка зітхає: мовляв, усе це приємно, але коли ж їй тепер навчатися? >>