«Це не мій банк!»

17.10.2008

Після резонансного повідомлення керманича СБУ Валентина Наливайченка про виявлення рейдерської схеми повалення фінансової стабільності «Промінвестбанку» (нагадаємо, шахраї проводили 400 мільйонів гривень через рахунки донецького «Унікомбанку») за «гарячу» справу взялася Генпрокуратура. Тобто порушила кримінальну справу за фактом замаху на доведення до банкрутства «Промінвестбанку». Перевірку, що призвела до цього, проводили за особистою вказівкою Генпрокурора Олександра Медведька.

Прокуратура Донецької області порушила ще дві кримінальні справи за ч. 5 ст. 191 КК за фактами заволодіння чужим майном посадовцями ТОВ «Петрол» та ТОВ «Донвуглезбагачення», які отримали кредити без наміру їх повернення в Донецькій філії «ПІБ» на загальну суму 60 млн. грн.

У свою чергу, у прес–службі СБУ запевняють, що готові надати будь–яку допомогу в розслідуванні цієї кримінальної справи. Водночас народний депутат Олександр Шепелєв називає абсурдними обвинувачення СБУ на його адресу з приводу спроби збанкрутувати «Промінвестбанк». Нагадаємо, що пан Наливайченко депутата Шепелєва не звинувачував, а лише сказав, що саме БЮТівець є власником «Унікомбанку».

«Валентин Наливайченко говорить абсурдні речі й намагається приписати комусь володіння банком, — обурюється нардеп Олександр Шепелєв. — Жодного відношення до «Унікомбанку» ні я особисто, ні члени моєї сім’ї не мають. Ми не були, не є засновниками цього банку, ніколи не займали в ньому жодних посад.